Bucătăria pentru leneși: Visul vișinei

22 Jul 2013 by

Vișine, un borcănel mic, rătăcit în sertarul de sus al congelatorului.

4 ouă, 500 de grame de făină, un pachet de praf de copt, un pachet de unt, 500 de grame de zahăr, o jumătate de lămâie și o jumătate de portocală. Câțiva stropi de lichior de caise.

Vișinele se pun pe foc cu sucul de la jumătatea de lămâie și o linguriță de zahăr. Se lasă până când se încheagă puțin.

Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile la frigider.

Într-un castron, amestecați pachetul de unt cu zahărul până când untul devine spumă. Adăugați gălbenușurile pe rând. Amestecați făina cu praful de copt și cerneți-o în același castron. Cu o spatulă, înglobați făina. Stoarceți jumătatea de portocală și amestecați.

Bateți albușurile până când se fac spumă tare. Înglobați-le și pe acestea în aluatul obținut.

Ungeți cu unt 6 forme de ceramică. Puneți vișinele pe fundul vasului, apoi aluatul. Dați la cuptor până se rumenesc. Serviți cu sosul de vișine rămas.

Minunate.

Related Posts

Tags

Share This

6 Comments

  1. Ramona

    wow! welcome back, Tracey!!

  2. AnaZ

    Si daca n-am 6 vase mici si pun intr-unul mai mare, se supara visina? Sau se poate manca si asa? Suna tare bine reteta!!

  3. OanaT

    Arata super si cred ca sint foarte bune la gust! Well done!

css.php