Culori

17 Feb 2013 by

Nu e prea plăcut să scriu cu doar 7 degete în loc de 10 dar n-am stare și încă nu mă simt pregătită (cel puțin dpdv tehnic) să încep capitolul de videoblogging.

E simplu însă de făcut un fel de foto blogging cu explicații sumare.

Joi am luat-o pe Iri de la after-school mai devreme și ne-am dus la concept store-ul Mega Image să cumpărăm chestii exotice. În week-end-ul ăsta  ne-am distrat la cratiță. Ieri am avut musafiri. I-am tratat cu ciorba de pui și grătar cu ciuperci și salată. A fost bun dar banal. Azi am făcut împreună o prăjitură cu crema de lămâie (de la cutie, nici o glorie în asta) și un prânz colorat. Am testat mai multe gusturi.

Concluzii?

Cartofii vitelotte

Sunt foarte haioși. Gustul nu mi se pare mult diferit de cel al cartofilor noștri. La aproximativ 11 lei kilogramul, merg luați așa, la o ocazie, când aveți copii în vizită sau vreți să vă șocați soacra.  Irinei i-au plăcut, Liei nu. Laur s-a amuzat. Înțeleg că sunt buni în diete, conțin mulți antioxidanți. Ușor de modelat din clipa în care au fost pasați.

Cartofii dulci

Mai spornici decât vitelotte, la un preț similar. Au gust și textură de dovleac. Liei îi plac. Irinei nu. Laur s-a amuzat dar îl lasă rece leguma asta. Greu de dat formă, sunt mooshy…

Anghinare 7,5 lei bucata. Gust ciudat, ușor amărui, are nevoie de un sos special. E o legumă dificilă, se aruncă mare parte din ea. Trebuie să studiezi ceva youtube ca să pricepi cum se curăță. N-am găsit nici o rețetă fantastică, presupun că îi trebuie un sos cu ceva textură catifelată. Încă mai caut o modalitate de a le face comestibile. Irinei i-a plăcut, lui Laur nu, Liei nu i-am dat.

Ciuperci shimeji 13 lei casoleta mica

Sunt frumoase și atât. Sotate cu unt și usturoi, gust banal, not worth the money. Irinei i-au plăcut, lui Laur nu, Liei nu i-am dat. Le-am aruncat. Mnda.

A fost fun. Merci Alison și Cookie că mi-ați făcut pofta.

 

11 Comments

  1. uite aici ca idee: o prajitura ieftina si usor de facut, culori se pastreaza super, noi punem putin aluat pe tava si apoi insiram portocalele, zahar deloc( poate doar un plic de ala vanilat), portocalele is pastreaza din zeama-gustul combinatiei amarui spre dulce, de aici am luat ideea si am testat-o in 2 randuri http://www.laurasava.ro/2013/02/11/prajitura-fara-zahar/
    multumim de poze ptr cartofii mov, la mine in oras nu am zarit, dar o sa caut pe la un carfour mai mare ori real.

  2. liana

    Eu din ciuperci(obisnuite,10lei/kg) fac o tocanita normala,cu carnita, ulei,ceapa,rosii etc,de te lingi pe degete.Doar unt si usturoi,nu ma mir ca le-ai aruncat.

    • da, aici nu se punea problema de tocanita, erau prea putine in caserola. si voiam sa vad ce gust au. nu mi-au placut. acum stiu, data viitoare iau ciuperci de tocanitza, clar.

      • liana

        Si eu am curiozitati,te inteleg….am cumparat pomelo( o mare tampenie),am luat si niste rodii( visam la astea din copilarie de cand citeam 1001 de nopti),daca mi-ar fi spus cineva ca e un soi de porumb cu samburi n-as fi crezut,fistic (bani aruncati si la asta)…

  3. Piureul ala mov arata intr-un mare fel, o sa caut si eu cartofii aia.Cartofii dulci au fost in meniul de bebe al Elizei mult timp, acum nu prea mai sunt, o sa mai iau sa fac la cuptor, am inteles ca ar fi buni. Anghinare nu gatesc, nu ma atrage deloc, desi am vazut odata o emisiune faina despre leguma asta pe Paprika si mi-a ramas gandul la ea de atunci. Ciuperci “speciale” nu prea cumpar, prefer sa dau banii pe ceea ce numesc eu “bureti” (ciuperci salbatice, probabil – ghebe, hribi etc) si sa le prajesc pur si simplu, cu ceapa calita, si sa le mananc cu mujdei. Stiu, moartea stomacului, dar sar calul rar de tot 🙂 In rest mai iau champignon pentru ciulama dar tot foarte rar pentru ca Elizei nu-i plac ciupercile.

  4. Paula

    Cartofii dulci ii poti minca – singuri ori in combinatie cu cei normali – sub forma de piure, copti (cu ori fara ulei) ori prajiti (aici sint la mare moda yam fries in circiumi). Ciupercile enoki se folosesc in mincaruri asiatice, gen stir-fry, care implica o preparare termica scurta, rapida, la foc mare – doar cit sa le perpelesti putin si sa se intilneasca cu restul ingredientelor.

  5. oaki

    Cum ati facut urmele de cartofi mov pe cercul galben? Cu aparat de pus frisca pe prajituri?

css.php