Rosenkrantz

23 Dec 2012 by

IMG_2960E cozonacul pe care îl fac de când sunt mamă, împreună cu Oana Păpădia, cu laptopul pe bufetul din bucătărie. Nu mi-a ieșit din prima și nici nu mă laud că avea gust bun în anii trecuți. Familia mea este însă alcătuită din oameni politicoși care mi-au lăudat perseverența. Mai ales Laur e foarte drăguț, frământă cu stoicism aluatul și de Crăciun și de Paști, apoi mănâncă pâinea dulce rezultată ba cu lapte, ba cu cafea…

Anul ăsta însă am găsit o rețetă în care am recunoscut pași pe care nu-i făceam în anii trecuți. Am copt deja un Rosenkrantz și n-am avut răbdare, l-am tăiat. Acum că am certitudinea că îmi iese, îl împart și cu voi…

E extraordinar de bun, merge la fix cu whiskey.

Avantajul acestui cozonac trandafir e că poate fi împărțit în 7 bucăți distincte și dăruit în folie de celofan cu fundă.

Pun galeria de fotografii făcute ieri, include rețeta pe care am găsit-o pe net, îmi cer scuze că nu am salvat linkul să îl pot da.

Eu mă apuc acum de al doilea. Cu acesta am un plan, pe care vi-l voi împărtăși mai târziu, dacă îmi iese.

L.E. Iata reteta in versiune marita, in galerie mi se pare cam mică.IMG_2970

Related Posts

Tags

Share This

11 Comments

  1. Cristina

    Vai, cum arata!!! Iar poza cu Irina langa cuptor… priceless!!!

  2. Toate pozele sunt minunate! Prima, cu Laur framantand, mi-a amintit de cea in care ati facut “globul” acela cu sclipici si zana/figurina inauntru, cate poze are in care tine degetul apasat pe figurina aia, sa se lipeasca bine … am ras de m-am prapadit, cred ca a durat mult 🙂
    Felicitari pt tot ce faci! E bine sa tinem macar de anumite traditii, sa se adune familia in jurul a ceva si sa “traga” impreuna 🙂
    Eu ma pornesc acum la impodobit brad, cu toti pe langa mine. Cozonaci maine, sarmalele sunt deja facute 🙂 Nu-s eu asa de harnica, dar suntem 4 generatii in casa, se simte 🙂
    Spor maxim, la toate!

  3. Fix acum e si hazbandul la sesiunea de foto cu rosenkrantz-ul nostru 😀 Iti multumesc pentru idee,a iesit minunat.
    p.s.: pana la urma sunt 2 sau 4 oua? am pus 4, cum mi-ai zis mai devreme,a iesit tare bun.

  4. liana

    Prajitura cu doar 2 oua si 110 ml de lapte ? La o prima vedere as spune ca prea putine ingrediente nobile si prea mult zahar…Chiar si la tortul de mere , care se face cu un pasndispan turnat peste cam atatea mere cate rotocoale vad aici , tot intra macar 5-6 oua.

  5. Este aspectuos cozonacul (eu il stiam sub numele de trandafir, dar Rosenkranz e si mai frumos). Am facut si eu de cateva ori, insa anul acesta cozonacul l-am cumparat si prepar acasa doar cheescake.

  6. Cristina

    Arata foarte bine! Mie poza cu Irina asteptand in fata cuptorului imi place la nebunie.

  7. Diana C

    Uite o varianta asemanatoare. Mama mea o face des si se numeste:
    Cuib de viespe
    3 galbenusuri
    1 cana de lapte
    25 g drojdie
    ½ kg zahar
    100 g unt
    500 g faina (coca sa fie potrivita)
    esenta de rom
    Se dizova drojdia in lapte caldut (3 lg) si zahar (3 lg).
    In mijlocul fainii se face o gropita si se pun drojdia muiata, restul de lapte si galbenusurile. Se framanta pana se intareste. Se intinde imediat.
    Se face o crema de unt cu 3 lg de zahar cu care se unge foaia, apoi se ruleaza si se taie in bucati, care se pun in picioare intr-o tava unsa, cu o mica distanta intre ele.
    Se lasa sa creasca. Cand s-au unit se ung cu ou si se dau la cuptor la foc potrivit, cca 1 ora.
    Se face un sirop din restul de zahar si rom cu care se insiropeaza prajitura imediat ce s-a scos din cuptor.

  8. Andreea GS

    Cozonacul a ieșit o minunatie!

  9. hm …. cum mirosea oare?:)

Trackbacks/Pingbacks

  1. O masă ca la mama acasă | In joaca - [...] Episodul 1. Rosenkrantz! [...]
css.php