Calendar de Advent: Ce e mai bun decât cafeaua? Ciocolata! 21 decembrie 2012

20 Dec 2012 by

La începutul lunii decembrie, citind pe facebook despre o varietate de cafea pe care domnul Gheorghe Florescu tocmai o prezenta prietenilor săi, mi-am călcat pe timiditatea pe care nici n-o bănuiți la mine și l-am întrebat dacă ar merge în vizită la o cucoană (termen folosit cu multă grație de socrul meu) ce cafea și ce ciocolată ar duce? Cafea bio și trufe sau praline, mi-a răspuns imediat.

Nu, n-am fost în magazinul domnului Florescu, mi-e teamă că nu aș mai pleca de acolo și, cinstit vorbind, în ultima vreme nici la Mega Image nu ajung decât când bona mea vine cu mere de acasă pentru Lia. Da, se întâmplă, sărbătorile sunt un iureș la noi la birou.

Dar ați putea da o fugă până la Delicateria domnului Florescu, nu?

roxelana sissyMai ales dacă vă spun că mi-a oferit pentru dumneavoastră un pachet de cafea Roxelana și o cutie de bomboane Sissi Veilchen. 

Aveți deci ocazia să gustați cafeaua sultanilor și bomboanele împărătesei.

Pentru asta trebuie însă să îndepliniți niște condiții.

1. Să vă placă foarte tare cafeaua la ibric.

2. Să știți cum se mănâncă de fapt ciocolata.

Aștept comentariile dumneavoastră – cu detalii despre cum vă preparați cafeaua și cum savurați ciocolata – până mâine dimineață la ora 11.

Succes!

 

48 Comments

  1. stefa

    ador cafeaua la ibric.

  2. Eu indeplinesc toate conditiile cerute:D Si daca am sa castig o sa ai si tu parte de o vizita la magazin sa-mi ridici premiul. Generoasa, eh? :-)))))))))))))))))

    • Oana nu ma duc ca nu am cand, pe bune. sunt la minut cu timpul. Laur nu are cadou si cadoul Liei ajunge dupa Craciun si eu de maine nu mai am bona. Deci, cu toata dragostea… you are out :p numai pt ca vrei sa ma duc eu.

      • mi-as fi dorit tare mult sa-ti daruiesc, de Craciun, sansa sa ajungi la magazin 😀

  3. ruxandra razi

    i love coffeeeeeeeeee!!!

  4. Eu nu beau cafea, dar mama mea bea numai cafea de ibric si m-as bucura sa ii ofer o cafea deosebita in cadoul de Craciun. Ciocolata se mananca cu ochii inchisi de placere 🙂

  5. malina

    apa data ce sta sa dea in clocot si apoi doua lingurite cu varf. apoi amestecat bine.

    ciocolata nu se mesteca, se lasa sa se topeasca in gura. mmmm

  6. mamaluimihai

    io io io! vorba bunicii unei amice, despre cafea – macar atata bucurie sa mai am si eu, maica! iar cind e si la ibric, cu un patratzel de cioco linga, e totala!

    Iuliana

  7. ambasadoarea

    Si mie-mi place cafeaua la ibric si eu o fac in felul urmator: Cristiiiiiiii, hai c-a ajuns mirosul inaintea ta, cat iti ia sa-mi aduci canaaaaaaaa? 😀
    Iar ciocolata se mananca neaparat-neaparat dupa regula “una mie, una tie” 😀

  8. stefania

    Cafeaua si ciocolata ar trebui sa faca parte din trusa obligatorie de supravietuire.

  9. sabina

    eu cafea nu beau, dar am prieteni care s-ar bucura de ea. pentru ca o cafea buna sigur face sarbatorile mai frumoase.

    ciocolata se mananca bucatica cu bucatica, doamne fereste sa o mesteci si numai cand sotul si copilul nu sunt acasa. si mereu se pastreaza o bucatica in casa pentru momentele cand esti trist 😉

  10. Nicoletag

    Ador cafeaua Domnului Florescu! Roxelana….daaaa! e testata, e sublima! Am primit-o anul trecut de la Mos Craciun! Se intelege ca o vreau! Si cartea domnului Florescu o recomand, e un cadou deosebit pentru un domn sau o doamna carora le place cafeaua si doresc sa cunoasca o alta fata a comunismului din Bucuresti! E un cadou cu care nu dai gres.

  11. Cristina

    mie imi place cafeaua. multa. si ciocolata. care se mananca oricand. conditie sa fie multa. ma repet.

  12. Silvia

    Eu nu mai beau cafea la ibric de ceva timp, dar mama mea e mare fan… Pune o lingurita de zahăr in apa, apoi când fierbe adaugă 3 lingurite cu vârf de cafea, ii mai da un clocot si e gata! Bea toată ziua din ea, vesnic e o cana plină prin casa! Ciocolata se mananca, cu pofta! Eu una nu am răbdare sa o savurez, mai degrabă o devorez!

  13. Luciana

    Se ia un ibric, se masoara 2 cani de apa, se adauga Putin Zahar (dupa gust), se aduca apa la punctul de fierbere, apoi se adauga 2 lingurite cu varf de cafea si se Mai da in clocot. Dupa, se stropeste cu cateva picaturi de apa rece, se lasa sa se linisteasca cateva minute, se ia o Cana in care se Pune putina spuma/ caimac si apoi se toarna cafeaua aburinda. Se Pune si o patratica de cioco langa si totul Devine perfect. Cafeaua e servita Ada!

  14. Andreea U

    Noi NUMAI cafea la ibric bem! Cat despre ciocolata … avem experienta vasta la mancat.

  15. Nati

    Recent i-am luat unui prieten de ziua lui un ibric de alama taman de la dl. Florescu. Am si baut cafea facuta in respectivul ibric, delicioasa!
    Iar ciocolata mi se pare cea mai buna atunci cind e savurata la cafea, lasind sa se topeasca in gura cite o bucatica, pentru a prelungi placerea.

  16. Iulia

    Stiu pe cineva care adora cafeaua la ibric acompaniata de o ciocolata fina si mi-ar placea sa-i fac o surpriza, daca as castiga 🙂

  17. pai in expresor si nu cafea cu lapte ci lapte cu cafea..in fiecare dimineata. cu ciocolata nu am neaparat o relatie..cand e o savurez dar asa in cantitati chiar infime, o bombonica:)

  18. Olguta

    Cafeaua este motivul pt care ma trezesc dimineata. Iar ciocolata este micul dejun. So, cum facem sa ajunga “seva vietii” la Tm?

  19. Cristina

    Ei, da! Cafea la ibric, doua lingurite in apa care fierbe, se mai da un clocot si gata delicatesa. Fara zahar, fara lapte. Dar o patratica de ciocolata alaturi tare bine ar mai merge!

  20. Andreea

    ar fi delicioasa o cafea la ibric. de ciocolata nu mai zic ca sunt putin dependenta!

  21. Larisa

    Asteptam cu nerabdare acest give away nu numai pentru ca ador cafeaua si ciocolata ci si pentru ca il admir pe Dl Florescu si pentru ca pandesc de mult un motiv temeinic sa mi infrang timiditatea (da, Ada, si eu: ))… si sa ma duc cu cartea dansului in dinti la magazin dupa un autograf. Cat despre conditiile concursului… beau numai cafea la ibric, este singura care – cred eu – merita numele de CAFEA iar ciocolata… hrana zeilor cum o considerau aztecii… e drogul meu de aproape fiecare zi. Cum se mananca? cea adevarata se savureaza cu ochii inchisi, intrerupand orice alt gand care nu e legat de ciocolata, concentrandu ne asupra gustului si texturii si nepermitand niciunui detaliu exterior sa ne intrerupa placerea intensa a momentului dulce. : ) Mda… ora e tarzie dar ma duc sa vad daca nu cumva gasesc o bucatica uitata prin vreun buzunar.

  22. Teo

    Cafeaua se bea sorbita, in liniste…bunboanele trebuiesc savurate cu toate papilele…si mie mi-ar placea sa degust ce ai tu astazi de oferit.

  23. Ruxandra

    Si eu… si eu!!! Nu auzisem de cafeaua domnului Florescu, deci trebuie sa o incerc! Cel mai mult imi place cafeaua la ibric facuta de mama mea si neaparat bauta din fosta ceasca a tatalui meu! Cred ca imi aduce aminte de copilarie, cand furam pe ascuns o gura de cafea cu tot cu zat 😀 Iar ciocolata… ciocolata se devoreaza cu constiinta impacata 😀

  24. Dan

    Eu nu beau cafea de nici un fel. Si nici ciocolata nu imi place in mod deosebit. Mama in schimb adora cafeaua la ibric si se impaca forte bine si cu ciocolata de orice fel ar fi ea.

  25. Balogh Andreea Elena

    Cafeaua la ibric imi aduce aminte de perioada studentiei, cand fiecare zi incepea cu o oala de cafea, iar ciocolata…se savureaza si inainte si dupa cana de cafea Ș)

  26. Eu nu beau cafea dar o fac pentru altii. se pune?
    o fac asa. astept pana fierbe apa, si daca nu uit de ea pana scade la jumate, pun 2 lingurite de cafea. apoi sting si stropesc cativa stopi de apa rece.

    cu ciocolata treaba sta cam asa: pun ciocolata in pat si stam toti in jurul ei 🙂 dupa ce o scoatem din hainele ei subtiri ne alegem fiecare cate o patratica. apoi inca una. si inca una. si inca una.
    in cazul ciocolatei facute de mine e acelasi scenariu dar locatia e pe masa 🙂

  27. Madalina

    Mmmmm, ciocolata! Eu sunt o devoratoare de ciocolata! (cel mai bine se mananca pe ascuns, langa un ceai bun de fructe 🙂 Cafea nu beau, in schimb sotul meu isi face in fiecare dimineata si sigur ar aprecia o cafea buna…si sora mea la fel (probabil ca as imparti-o intre ei 🙂

  28. eu imi fac o cafea foarte slaba (pentru ca inca alaptez) si adaug in ea mult lapte…dar imi place mult mirosul ei. Da, ciocolata trebuie degustata bucatica cu bucatica…noi nu mancam niciodata, dintr-o data o ciocolata intreaga… 🙂
    din nefericire, eu nu sunt din bucuresti, daca e una dintre conditiile de participare la concurs, sa nu ma pui la tragerea la sorti.

  29. Nu beau cafea, dar mama mea are un intreg ritual pe care il respecta in fiecare dimineata. Cafeaua o face mereu tata, musai la ibric, iar mama o primeste in pat, alaturi de o bomboana de ciocolata. Pastreaza traditia asta de cand s-au casatorit si tata ma impresioneaza enorm cand vad cu cata grija ii pregateste cafeaua. Darul de azi vine la fix pentru ei 2! 🙂

  30. Violeta

    Eu imi fierb intai apa, iar la sfarsit, cand sa dea in clocot, pun 2 lingurite de cafea. Ciocolata o savurez in orice moment al zilei, daca as putea.

  31. Daniela

    Fierb apa, apoi adaug cafeaua si o lingurita de zahar. Cand pun in cana, adaug si putin lapte. Ciocolata o mananc indiferent de culoare, sau moment al zilei.

  32. cristina l

    Wow! Cafea si ciocolata! Cadoul ideal!
    Mirosul cefelei la ibric nu poate fi comparat cu nimic. Parca te ia in brate si te trezeste. Cafeaua se bea asa: nici fierbinte, nici rece… incet…
    Iar ciocolata se mananca oricand. O bomboana de ciocolata dupa o cafea buna e ca o incoronare.

    De ceva timp, mama care nu mai bea cafea zilnic din cauza multiplelor medicamente a zis: “Asa as bea si eu din cand in cand o cafea buna; dar nu am gasit nicaieri. Am citit despre un magazin pe la piata Rosetti …”
    “Mosul” de mine a auzit, a intrat pe site-ul Domnului Florescu si nu s-a putut hotari.
    Darul de azi ar implini acest Craciun!

  33. ador mirosul de cafea , dar nu beau decat extrem de rar, insa sotul e mare cafengiu, iar prepararea e sarcina mea. vorbeste lumea ca as face o cafea la ibric foarte buna.ii cred pe cuvant.
    ador ciocolata si mananc ciocolata . o impart cu fiul meu ……… hai cu tragerea la sorti pana ma duc sa savurez putina cioco ….. mi s-a facut o pofta 🙂

  34. RG

    Cafeaua este momentul meu de liniste in fiecare zi, in care ma pregatesc pentru ziua care urmeaza si nu vreau sa ma deranjeze nimic. Sunt doar eu cu gandurile mele. Stai, a zis cineva de cuvantul ciocolata? Este o mare greseala sa faci asta in preajma mea. Imi place la nebunie acest desert si tot ce contine acest ingredient.

  35. oana

    si eu vreau cafea si ciocolata… si impart si cu prieteni

  36. tea

    fara cafea si ceva dulce n-as putea trai! asa!

  37. Elena

    Si eu, si eu vreeau! Cafeaua cea mai buna e cea la ibric, facuta de tata :)! iar ciocolata cel mai bine se mananca pe furis 🙂

  38. Rouxy

    Pai care cafegiu nu iubeste cafeaua la ibric? E cea mai buna :)Intai se miroase, apoi se bea in tihna, obligatoriu prima inghititura se ia cu ochii inchisi, ca sa-i simti mai bine gustul. Iar ciocolata buna e o experienta de care te bucuri cand o degusti incet si o savurezi putin cate putin, nu cand te repezi spre ea.
    Pup :)Sincer iti spun, sper sa castig, ca sunt mare cafegioaica :))

  39. Cafeaua nu stiu cum se mai face. De cand am doua maimute mici imi lasa sotul ibricul cu cafeaua gata pregatita. Nici ciocolata nu o mai savurez ca odata, tot de teama maimutelor care ma miros imediat. Trebuie sa fie noapte, eu in fata calculatorului si ciocolata in stanga mea… Ah, da!

  40. Cristina Topoloiu

    Mmm.. o nebunie, nu altceva !!

  41. si eu ador cafeaua la ibric si ciocolata 🙂

    • e prea tarziu imi pare rau!dar magazinul domnului Florescu e la Rosetti, deci puteti merge oricand!

  42. Eu beau numai cafea la ibric acasa. Doar in oras ma prostesc cu cate un espresso. Iar ciocolata imi place cel mai mult impartita cu cei dragi sau la o cafea si o sueta cu prietene dragi.:)

  43. danaa

    iami iami,chiar mi s-a facut pofta de o cafea..eu indeplinesc cele 2 conditii asa ca ma inscriu si eu 🙂

css.php