Bucătăria pentru leneși: Negresă (de post) după rețeta lui O-I

1 Nov 2013 by

negresa de postIngrediente:

600 ml de apă, o cană și jumătate de zahăr, un borcan de gem (400 de grame), 300 ml de ulei, o lingură de bicarbonat de sodiu, 4 căni și jumătate de făină, 3 linguri de cacao, esență de rom. 

Apa călduță se amestecă într-un bol încăpător cu zahărul, gemul, cele 3 linguri de cacao și cu uleiul în care s-a stins bicarbonatul. (Asta înseamnă, iubite cititoriule, că în paharul cu care ai măsurat uleiul pui bicarbonatul și amesteci până nu se mai vede nici fir de praf alb. )

Se adaugă esența de rom și apoi se pune făina.

Compoziția aceasta se bate bine cu telul, ca să nu rămână cu cocoloașe.

my november

Pe deasupra puteți presăra nucă pisată.

Dacă preferați să puneți nucă de cocos, pe aceasta e bine să o puneți după ce scoateți prăjitura din cuptor, ca să nu se ardă. 

Într-o tavă se pune hârtie de copt și apoi se toarnă compoziția. 

Se dă la cuptor timp de 30 de minute, la 125 de grade (sau foc mediu) și se încearcă spre final cu scobitoarea.

Se taie după ce se răcește (deși probabil nu veți avea răbdare). 

E delicioasă.  

E economicoasă.

Poate avea de fiecare dată alt gust, în funcție de ce fel de gem folosiți.

E rapidă. O pot face și cei mai puțin talentați dintre noi.

Am putut să o fac până și eu. Șiiii, e de post. Mhm. Chestii…

Timp de preparare: 10 minute. 

 

Related Posts

Share This

3 Comments

  1. MMMMM … super-tare doamna O-I! 🙂
    Eu stiam una cu gem dar numai cu cateva linguri, asta pare si mai si …
    Si am mai descoperit una, tot dementiala si tot de post(=fara multe batai de cap), si parca si mai economicoasa, cu sfecla rosie, facuta sub forma de briose (pt pachet la gradinita). LaLena.ro “Chec Red Velvet”, super-super bun, tot pt netalentati in bucatarie 🙂

  2. Din fericire pentr mine, este prajitura preferata a familiei. Incercam sa cumparam cat mai putine dulciuri din comert si sa facem cat mai des un desert in casa

  3. Pe mine m-a invatat bunica sa fac prajitura in fiecare duminica. Negresele sunt preferatele mele. Incearca cu putina frisca pe deasupra sau o spuma de albus 🙂 Genial!

css.php