Bucătăria pentru leneși: Afternoon delight

7 Apr 2013 by

De câte ori zic clătite pufoase, mă gândesc la Simbio și la sosul lor fantastic de fructe de pădure. Azi le-am pregătit pentru ai mei și s-au topit în 5 (cinci) minute.

Nu-s greu de făcut, totul e să aveți fructe de pădure. Eu am găsit la Carrefour acum ceva vreme într-o vitrină frigorifică fructe de pădure congelate. Și am luat de vreo nouă lei, deci n-a fost cine știe ce investiție.

Forma de silicon o am de ceva vreme, a costat tot vreo 10 lei și e cumpărată dintr-un hypermarket, dar zău dacă mai știu care. Foarte posibil tot Carrefour.

O rețetă bună de clătite pufoase am găsit aici. Apoi mi-am adus aminte că e undeva un premix de clătite pufoase.*

Deci:

1 premix

1 ou

100 de ml de lapte bătut sau iaurt

o lingură de ulei

Oul se bate spumă, se amestecă apoi cu laptele bătut și uleiul și se toarnă în ploaie premixul, se amestecă totul cu un tel. Pentru că mi s-a părut prea groasă pasta rezultată, am mai turnat un pic de lapte bătut, așa din ochi. Am uns cu ulei o tigaie, am pus forma de silicon, am turnat aluatul. Prima s-a ars, așa se întâmplă mereu. Era prea groasă, focul era prea tare, tigaia nu se încinsese cum trebuie. De la a doua încolo am reușit să scot și forma de silicon fără să mă ard, să întorc și clătita înainte să se carbonizeze, ce mai, a fost exact cum trebuie.

Fructele de pădure am încercat mai întâi să le fac un fel de spumă înghețată. Mă gândeam că o clătită fierbinte ar contrasta minunat cu spuma rece. Nu mi-a ieșit. Mixerul meu vertical nu a putut dovedi gheața din fructe, așa că… Am scos o crăticioară și am pus fructele pe foc, cu două linguri de zahăr brun. S-a făcut un fel de sos cald, nu l-am lăsat să se facă dulceață.

Apoi am invitat familia la Afternoon Delight.

A fost bun, a dispărut repede. Lia a zis că în farfurie e Mickey. I am glad.

E simplu, n-o să murdăriți prea multe vase, nu e nevoie de mixer. Se poate.

* Nu recomand chimicalele în mod special, dar nici nu-mi vine să scuip în sân când aud de premixuri. Pe bune, dacă folosiți prafuri o dată la 3 luni, nu veți muri. Oricum ele conțin în mare parte făină și amidon, de la mixurile de budincă până la alea de creme de prăjituri. Care mai e valoarea acestei rețete până la urmă, de ce naiba postez eu chestii făcute cu premix? Această rețetă e în categoria Bucătăria pentru leneși. Adică ăia mai puțin talentați, care cred că nu-s în stare să fiarbă nici măcar un ou. Există, am cazuri în familie. Pentru ei. Ca să vadă că se poate. Și pentru că e fun.

Related Posts

Share This

1 Comment

  1. Complet deacord cu steluta de la sfarsit! 🙂
    Nu am incercat pufoase (desi am in camara, de vre-un an de zile, un premix dinasta 🙂 ) pt ca mi-e teama ca le carbonizez sau le las necoapte 🙂 Celelalte, clasice, le plac mult, desi le fac mult prea rar 🙂
    Nu m-as fi riscat cu blenderul la gheata, putea sa se termine urat 🙂
    Mi-ai dat o idee, cu fructele de padure 😀

Privacy Policy