Chocolate Lava

3 Feb 2012 by

Când am văzut rețeta de chocolate lava la Adi Hădean a fost unul din acele momente în care am regretat că n-am forme de ceramică și nici cești de pus în cuptor. Între timp, am trecut pe la Ikea și m-am dotat cu forme de ceramică, tot din cauza omletei lui expandate. Azi s-au aliniat planetele, zăpezile și sorții să facem, în sfârșit, acest desert, o nesimțire de ciocolată.

Rețeta și modul de fabricare sunt aici. Eu pun pozele noastre doar ca să vă enervez. ca să vă stimulez.

Ce a făcut Irina:

A mâncat ciocolată rupt ciocolata bucățele. A uns formele cu unt. Le-a tapetat cu zahăr. A lins spălat toate cratițele în care existau urme de ciocolată. A dansat dansul ploii pe lângă cuptor preț de 10 minute.

Observațiile mele personale, după degustare.

Iese mult mai bine în formele înalte de ceramică, decât în cele mititele de staniol. Dacă vă gândiți că rămâne aluat crud la mijloc, uitați de teama asta, care aluat? 3 linguri de făină nici nu se simt. Timpul de coacere e foarte important. Imediat ce se crapă crusta trebuie scoase, ca să nu se facă brioșe. N-am avut fructe de pădure, am avut dulceață de cireșe amare, pe post de compliment. Gustul este divin. Pentru că discutăm despre 400 de grame de ciocolată (amăruie, de la Delhaze, în cazul nostru) multiplicate în 200 de grame de unt și păcălite cu 3 linguri de făina, 3 ouă și 3 linguri de zahăr. Practic, gustul și textura ciocolatei se ridică la cub și se trec prin căldură de 200 de grade Celsius. E indescriptibil în cuvinte. E moartea dietelor dar și a depresiilor.

Fun. Și într-adevăr, spectaculos de simplu. Merci, Adi!

 

Related Posts

Share This

13 Comments

  1. Iris

    Ce ochi frumosi are Irina!

  2. de la ciocolata

  3. Si eu admir de mult reteta asta, mai ales ca atunci cand a filmat ultimul episod din Cook’n’Rolla, Adi mi-a dedicat reteta mie :-))) Pentru cine nu se descurca, exista si varianta video a retetei pe trilulilu.

  4. Cris

    chiar moartea dieteleor. si eu sunt la dieta.

  5. orianna

    e moartea dietelor dar e divina. Am incercat-o dupa aceeasi reteta si a fost un succes. N-am de gand sa o introduc in meniul uzual pt ca e bomba dar e pe lista pentru “momente speciale”

  6. nina

    Pfaiii…ce-mi faci!!!!! Ciocolata e pt mine ca si alcoolul pt alcoolici….macar slava Domului ca am metabolismul mamei mele, altfel as fi obeza ;)) In concluzie imi cumpar si eu forme de ceramica :))

  7. LIV

    Ştii bancul cu Adeluţa?
    Adeluţa e o bătrânică simpatică, are în jur de 82 de ani şi două bune prietene, la fel de “june” ca dânsa, cu care bea cafea din când în când şi cu care joacă tabinet, tot din când în când. În ziua stabilită, Adeluţa repetă în gând meniul: “La felu întâi le dau supă, apoi ostropel, tartă la desert şi…cefeluţa. Buun!”
    Vin prietenele(Nela şi Stela), Adeluţa le invită la masă şiţi zice-n gând: “Ce-am zis eu că le dau la fetele-astea? A, o cafeluţă!” serveşte cafeluţa, începe jocul, Adeluţa se întreabă: “la felu doi, ce-am zis că le dau? A, o cafeluţă!” Serveşte a doua cafeluţă, tabinetul continua…După o vreme, Adeluţa serveşte a treia cafeluţă pe post de desert. Se termina jocul, băbuţele pleacă spre casă. Pe drum, încep să discute. Nela zice: “auzi dragă, am fost la Adeluţa şi n-a dat ea o cafea!” Stela răspunde:” ai fost la Adeluţa şi pe mine nu m-ai luat?”

    De fapt, ce voiam să întreb: ai fost la Ikea şi pe mine nu m-ai luat?

  8. Cristina

    aseara am deviat drumul spre casa, desi durase o ora si jumatate si eram inghetata, doar ca sa cumpar ciocolata. si azi dimineata am facut. 7 forme mici de silicon si o cescuta de cafea au trecut la cuptor, unele mai pline, altele mai putin pline. cele mai putin pline erau aproape muffins, dar destul de bune, iar cescuta…ei cescuta era exact chocolate lava. cu inghetata rapida de banane si dulceata home made de coarne, zmeura si pere, fierte toate in vin rosu, a fost o nebunie curata. prin urmare se va repeta cat de curand. la cescute, umplute 3/4. saru-mana Ada ca ne-ai aratat reteta asta faina.

Privacy Policy