Ciuperci în alb și roșu

7 Mar 2011 by

N-am ajuns la cumpărăturile săptămânale în acest week-end, așa că din nou a trebuit să improvizez ceva pe placul familiei. Am trecut drumul la non-stop-ul de vis-a-vis și-am cumpărat câteva mărunțișuri. Roșii cherry, castravete, ardei kapia, câteva ciuperci uriașe, câteva cepe românești, lapte și cereale. După ce am pus cumpărăturile la locul lor, am încercat să-mi dau seama cu ce aș putea umple ciupercile. Nu cumpărasem nici un fel de mezeluri, domnișoara mi-a făcut discret cu ochiul când am cerut niște cremwurst, semn că nu mi-i recomandă. În frigider mai aveam un tub de brânză de burduf și niște unt dulce. Am aliniat ingredientele care mi s-a părut că se potrivesc cu ciupercile uriașe. Am regretat încă o dată decesul timpuriu al multiplelor mele plante de mentă și busuioc, s-ar fi potrivit mai bine cu rosiile cherry decât pătrunjelul, dar am purces la treabă. Am curățat ciupercile și în fiecare pălăriuță am pus: puțin unt, o rondea de ceapă, puțină șuncă, usturoi, o rondea de brânză de burduf și deasupra câteva feliuțe de roșii cherry. Am stropit tava cu ulei de măsline. Am pus ciupercile în tavă.

Înainte de a intra la cuptor, arătau așa:

20 de minute mai târziu, erau gata:

Au fost minunate, brânza de burduf și usturoiul se completează foarte bine, roșioarele se-mpacă grozav cu cuptorul, iar ceapa, untul și șunca au timp să se coacă sub stratul de brânză. Se potrivesc cu mămăligă.

Poftă bună!

Related Posts

Share This

5 Comments

  1. alina

    arata super yummy!!

  2. alina

    pai pana vin, fur reteta si-mi fac singura. 🙂 problema e: unde gasesc eu branza de burduf, na …?! (banuiesc ca se poate inlocui cu o ricotta ceva, da’ nu iese la fel, deci contez pe tine sa-mi faci cand vin! :D).

Privacy Policy