Ciuperci în alb și roșu
N-am ajuns la cumpărăturile săptămânale în acest week-end, așa că din nou a trebuit să improvizez ceva pe placul familiei. Am trecut drumul la non-stop-ul de vis-a-vis și-am cumpărat câteva mărunțișuri. Roșii cherry, castravete, ardei kapia, câteva ciuperci uriașe, câteva cepe românești, lapte și cereale. După ce am pus cumpărăturile la locul lor, am încercat să-mi dau seama cu ce aș putea umple ciupercile. Nu cumpărasem nici un fel de mezeluri, domnișoara mi-a făcut discret cu ochiul când am cerut niște cremwurst, semn că nu mi-i recomandă. În frigider mai aveam un tub de brânză de burduf și niște unt dulce. Am aliniat ingredientele care mi s-a părut că se potrivesc cu ciupercile uriașe. Am regretat încă o dată decesul timpuriu al multiplelor mele plante de mentă și busuioc, s-ar fi potrivit mai bine cu rosiile cherry decât pătrunjelul, dar am purces la treabă. Am curățat ciupercile și în fiecare pălăriuță am pus: puțin unt, o rondea de ceapă, puțină șuncă, usturoi, o rondea de brânză de burduf și deasupra câteva feliuțe de roșii cherry. Am stropit tava cu ulei de măsline. Am pus ciupercile în tavă.
Înainte de a intra la cuptor, arătau așa:
20 de minute mai târziu, erau gata:
Au fost minunate, brânza de burduf și usturoiul se completează foarte bine, roșioarele se-mpacă grozav cu cuptorul, iar ceapa, untul și șunca au timp să se coacă sub stratul de brânză. Se potrivesc cu mămăligă.
Poftă bună!
arata super yummy!!
Iti fac cand vii!
Și mie, și mie, te rooog!!! Adica, vă rooog!!
Si tie tot cand vii.
pai pana vin, fur reteta si-mi fac singura. 🙂 problema e: unde gasesc eu branza de burduf, na …?! (banuiesc ca se poate inlocui cu o ricotta ceva, da’ nu iese la fel, deci contez pe tine sa-mi faci cand vin! :D).