Ficăței cu paste colorate

27 Aug 2011 by

Pastele colorate sunt minunate. Am mai spus eu și cu alte ocazii, e bine să le aveți în casă, pot fi combinate cu tot felul de sosuri și minuni ce se încropesc rapid.

Despre ficăței, ce să vă povestesc? Cu puțin tarhon, o jumătate de ceapă, două -trei guri de vin (deopotrivă alb sau roșu), trei căței de usturoi și câțiva stropi de sos worchester, iese o chestie de te lingi pe degete.

Deci:

Puneți pastele la fiert cu câțiva stropi de ulei de măsline și câteva fire de sare. Nu le uitați pe foc, sunt mai bune al dente (adică dacă pe punga pastelor scrie să le fierbeți 8 minute, dați-le deoparte după 6).

Ca sos pentru paste puteți zdrobi un avocado bine copt, amestecat cu lămâie din belșug și sare după gust.

În paralel: tocați o ceapă julien, pe care puneți-o în tigaie cu două lingurițe de unt, un praf de sare și unul de piper, doi căței de usturoi zdrobiți cu lama cuțitului sau trecuți prin presa de usturoi). Stingeți ceapa asta cu puțin vin. Puneți ficățeii deasupra. Presărați câteva fire de tarhon și stropiți cu puțin sos Worchester. Dacă e nevoie, adăugați o jumătate de pahar de apă. Lăsați în tigaie câteva minute, până sunt făcuți ficățeii.

Mai puteți adăuga: roșii uscate (sun dried tomatoes), mărar,  ciuperci, orice altceva vă trece prin minte. Minunat este că oricare dintre ingredientele de mai sus poate lipsi (doar câte unul dintre ele) și gustul se schimbă.

Alte posibile garnituri: piure de cartofi sau orez basmati fiert împreună cu fidea zdrobită și apoi – după ce scurgeți apa, amestecat cu puțin unt, cât să se lege boabele de fire.

Timp de preparare: aproximativ 15 minute.

Poftă bună.

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. nina

    Wow…bine macar ca pozele nu vin cu miros….deja mi-e foame!

  2. Liv

    De ce? de ce nu ai tu puţintică milă pentru mine care stau în faţa laptopului şi citesc despre ficăţei înăbuşiţi în vin- pe care îi ador. Ori despre sosul cu avocado şi lămâie, usturoi şi untul pe care-l aud parcă sfârâind de zor în tigaie…

Privacy Policy