Omleta expandată a lui Adi Hădean
Ce mare filosofie poate să fie o omletă? Ia, acolo, un ou bătut, amestecat cu ceva și trântit în tigaie. Sau…
Adi Hădean m-a învățat că se poate face o chestie spectaculoasă până și dintr-o omletă. Adi Hădean e un fel de Jamie Oliver la care am eu acces. Când am văzut pozele astea pe site-ul lui, m-am enervat cumplit, am știut că trebuie să cumpăr forme de făcut omletă expandată.
Aveți nevoie de forme rotunde pentru sufleuri mici, se găsesc la Ikea, costă cam 5 lei bucata, dacă îmi amintesc bine.
Încălziți cuptorul la 200 de grade. Bateți oul cu puțin lapte și adăugați ce vă place să fie în omletă. Eu am pus caș afumat.
Separat, într-o tigaie puneți să sfârâie câteva feliuțe de pastramă.
Ungeți formele cu unt și turnați compoziția. Dați la cuptor preț de 5-10 minute.
Răsturnați omletele țuguiate pe feliile de pastramă. Se vor lăsa, dar textura rămâne complet diferită de tot ce ați gustat până acum.
Aveți grijă, spre deosebire de omletele făcute la tigaie, acestea se răcesc mai greu și sunt foarte fierbinți când le scoateți din cuptor.
Merci, Adi. A meritat investiția!
Ooo, cum arata, demential! Cum ajung acasa merg si eu sa-mi cumpar forme din astea ca asa mi s-a facut pofta de o omleta la cuptor in forma de sufleu. Excelent, Ada, multumesc pentru ca mi-ai deschis ochii asupra domnului acesta minunat.
Cu placere, sper sa nu ma injuri mai tarziu.
Hmmm ce minunatie. Cine spunea ca lucrurile bune trebuie sa fie si complicate?
Multumim de idee.
Mi-e foameeeeeee :((
In cazul asta, MUSAI trebuie sa cautati si sa vedeti filmul grecesc “Like God, like chef”.