Cea mai simplă reţetă de blat de pizza
Copiii iubesc pizza. Irinei îi place. Nu facem foarte des pizza, ni se întâmplă uneori în week-end să ni se facă poftă de ceva mai degrabă sărat decât dulce şi atunci pizza e la loc de cinste pe lista noastră, lângă soldăţei şi paste colorate.
Pentru că Mara avea probleme în a face un blat de pizza rapid, iată cea mai simplă reţetă din lume pentru un blat pufos şi gustos.
Într-o tavă pătrăţoasă, pe hârtie de copt, puneţi felii de toast cât să se acopere toată suprafaţa. Se ung bine feliile de pâine cu lapte amestecat cu ou bătut – cel mai simplu e să folosiţi o pensulă de patiserie.
După ce toate feliile sunt îmbibate cu maglavaisul de mai sus, puteţi pune un strat de caşcaval ras, care va suda feliile între ele. Apoi adăugaţi mezelurile pe care copilul le acceptă, măsline şi roşii, ardei gras verde şi roşu, dacă aveţi ciuperci. Din experienţa mea, cu cât sunt mai colorate, cu atât vor fi mâncate cu mai mare plăcere. O legumă la care poate nu v-aţi gândit că merge pe pizza este prazul. Tăiat rondele, dă un gust foarte bun, mai ales dacă vreţi să evitaţi prea multe mezeluri.
Pentru a lega bine compoziţia, turnaţi pe deasupra ou bătut. Daţi la cuptor la foc mediu preţ de zece – cincisprezece minute.
Ţineţi cont: copiilor le place să-şi ajute părinţii, mai ales dacă sunt învăţaţi de mici. Rugaţi-i să participe la pregătirea mesei. La această reţetă pot contribui pe tot parcursul procesului de compunere a Pizzei. De la spoit feliile cu ou şi lapte, la presărat caşcavalul şi celelalte ingrediente. Nu-i lăsaţi însă să pună ei tava la cuptor, e posibil să o scape pe jos sau să se ardă de marginile cuptorului.
Poftă bună.
In weekend am făcut pizza cu blat din faina integrala cu seminte. Nu încerca! E oribila! Dar poate e ok cu felii din pâine integrala. Si reteta ta de pizza era printre singurele chestii pe care ştiam sa le gatesc singura de la a cincea in sus. Si avea un gust grozav.
E foarte bună pâinea integrală, dar mie nu mi-a ieşit neam nici în maşina de făcut pâine. Reţeta mea are şi acum un gust grozav.
vezi? de-aia te iubesc eu pe tine!
pt cine a dobandit un robot de facut paine , acest “animalut” are si setare pt blat de pizza
am incercat cu faina interala si cu graunte nu a mers prea bine dar cu faina alba se face e drept in cateva ore (poti sa il pui de cu dimineata) dar se face mult . dupa ce il faci il imparti pe bucati si il pui la congelat
cand vrei dupa aceea sa faci pizza cat toci ingredientele se decongeleaza aluatul
cel mai nashpa blat e ala rotund de cumparat la 3 bucati de la magazin…
a propos copii vostrii ce mezeluri mananca natur, nu in pizza (in pizza ar manca orice!) sau crenwursti… Ada a ramas datoare la noi cu numele minunatilor renwursti cu producator minune!!! ca eu tot nu am zarit asa ceva prin galantare…
de pincipiu nu prea sunt de acord cu mezeluriela copilul meu ii mai dau cate o felie de piept de curcan – au cica si bio din ala – dar nu ii dau crenwursti – si imi pare rau pt mine crenwurstii au fsto bucurie toata copilaria!
iar off topic
se cheama forzzoso de la cristim 😀
danke
reteta aceasta ar trebui protejata, la OSIM.
eventual, protejata si in U.E., ca retata traditionala.
Incerc sa imi dau seama daca esti sarcastic sau doar glumesti 🙂
Imi place ideea. O sa incerc.