Chilli con Ceavem

21 Aug 2010 by

Pun pariu că vi s-a întâmplat să vă treziţi că e sâmbătă şi nu mai e nimic gătit, dar nici la cumpărături nu puteţi merge. Aşa că iată o reţetă minunată, o combinaţie de shepherd’s pie cu cottage pie şi cu chilli con carne.

Anume:

Se pune la dezgheţat o jumătate de kilogram de carne tocată de vită.

Într-o tigaie cu redspot (neapărat) căliţi carnea cu foarte puţin ulei (eu folosesc spray-uri de ulei de gătit, sunt minunate) şi câţiva stropi de sos Worchester de la Heinz. Când carnea este pătrunsă, puneţi-o deoparte, într-un castron. În aceeaşi tigaie topiţi o lingură şi jumătate de unt în care puneţi o ceapă şi tot ce mai găsiţi prin congelator: mazăre, porumb dulce, rondele de morcovi, ardei gras, ciuperci – orice legumă vă place şi aveţi la îndemână.

Când legumele sunt pătrunse, adăugaţi carnea tocată, puneţi sare şi câteva boabe de piper proaspăt râşnite, boia de ardei dulce şi după gust, boia de ardei iute. Adăugaţi o cutie mică de pastă de tomate îndoită cu apă şi lăsaţi încă cinci minute.

Turnaţi tot amestecul într-o tavă rotundă.

Din ultimul plic de piure instant, faceţi un piure cu unt şi cu lapte, eventual şi cu verdeţuri.  Acoperiţi amestecul din tavă cu piureul şi daţi la cuptor.

E gata când piureul de deasupra se face ca o crustă aurie. Gustul este fabulos şi aspectul e simpatic, din pricina legumelor colorate. Prezentaţi-l ca pe un fel exotic cu un nume pe măsură, chilli con ceavem. Cine se prinde, se prinde. Cine nu, se bucură doar de gust.

Poftă bună.

Related Posts

Share This

1 Comment

  1. mi se par faine toate retetele cu “ceavem”

Privacy Policy