La cererea cititorilor, altă reţetă pentru leneşi. Azi, Milaneze…

21 Jan 2011 by

Am primit reţeta asta de la Oana Păpădie. A durat mult până să o fac, pentru că pe lista mea de cumpărături nu trec des smântâna dulce. Dar după ce am făcut-o prima oară şi ai mei s-au lins pe buze şi-au mulţumit şi-au mai cerut şi altă dată, am început să am grijă să existe smântâna dulce în casă. Paste colorate cumpăr mereu, Irinei îi plac şi am observat că şi celorlalţi copii, care se mai întâmplă să rămână la noi la masă, li se par amuzante. Aşa că am mereu, de toate formele şi mărimile. Când am găsit şi spaghetti colorate, am fost foarte fericită. De obicei cumpăr paste din grâu dur, sau chiar de porumb, evit cât pot pastele cu ou. Reţeta aceasta este mult simplificată faţă de ce veţi găsi prin cărţile de bucate sau pe site-urile culinare, dar, tocmai asta e ideea, să fie simplu, rapid şi gustos.

Aşadar, aveţi nevoie de:

Paste colorate

o cutie mică de smântână dulce (pentru gătit)

ciuperci (dacă se poate, să fie proaspete)

usturoi

o linguriţă de unt

şuncă de pui sau de curcan

Piper, sare

Cum se face:

Pastele se fierb ca de obicei, în apă cu sare şi câţiva stropi de ulei de măsline.(7-8 minute, în funcţie şi de ce scrie pe pachet). În timp ce pastele se fierb, topiţi untul într-o tigaie, puneţi ciupercile tăiate după cum vă plac şi şunca făcută cubuleţe sau fâşii. Adăugaţi usturoi -dacă îl agreaţi în mâncăruri. După ce şunca şi ciupercile sunt rumenite, turnaţi deasupra cutia de smântână şi lăsaţi să se fiarbă până se prinde o pojghiţă subţire. Scurgeţi pastele şi puneţi-le în farfurie. Deasupra puneţi ciupercile şi şunca şi sosul. Serviţi cu vin alb. Serviţi cu plăcere!

Related Posts

Share This

8 Comments

  1. balanuca

    cu smantana normala nu ies?

    • N-am incercat cu smantana normala. Presupun ca ies si cu aia dar sosul asta e minunat pt ca e dulce…

  2. Andreea

    Yami! Punem si noi pe lista!

  3. Suna si arata delicios. O sa incerc si eu, mai ales ca imi trebuie retete din astea mai usoare..ca sunt cam prea stangace la gatit:)
    Am incercat si ieri sa iti transmit ca te apreciez foarte tare si te-am nominalizat la un premiu..nu stiu cat pentru premiu cat mai ales pentru ca imi este foarte drag blogul tau si vreau sa exprim intr-un fel acest lucru.
    1. Marele premiu – Pentru că-mi place
    Ada – pentru că este primul blog de mămică pe care l-am citit, l-am îndrăgit din prima clipă şi datorită ei am descoperit această lume, pentru că Ada are multe lucruri de spus în foarte multe domenii

  4. suna foarte bine. presupun ca nici fara carne nu sunt prea rele…

  5. orianna

    Multumim! Am sa trec la actiune cat de curand.

  6. Se serveste cu un vin la copiii sub 7 ani, la cei peste merge un suc natural sau apa plata ca doar sunt insarcinati. 🙂

Privacy Policy