Omletă cu ciocolată

25 Jul 2013 by

omleta cu ciocolataDa, se poate. Și dacă vreți să știți, e un desert dietetic. Mhm. Exact.

Se iau șase ouă care se separă după metoda clasică. De-o parte albușurile, de cealaltă gălbenușurile.

2 tablete mari de ciocolată amăruie se pun la topit la bain marie.

Cele 6 gălbenușuri se amestecă bine cu 350 de grame de zahăr de Splenda, fructoză sau ce îndulcitor doriți să folosiți. Noi am folosit ZAHAR (Sacrilege!)

Ciocolata topită se înglobează în ou.

Bateți albușurile separat. Luați o treime din cantitatea de albuș și amestecați-o cu gălbenușurile și ciocolata. Faceți la fel și cu restul.

Într-o tavă pătrată, pe hârtie de copt pusă în tavă cu fața lucioasă în sus, turnați amestecul obținut. Dați la cuptor preț de vreo 35 de minute. Lăsați să se răcească în tavă, acoperit cu un prosop ud. Puneți foaia de ruladă astfel obținută la frigider peste noapte.

250 de grame de fructe de pădure sau caise sau ce vă mai place vouă se pun pe foc cu zeama de la o lămâie și două lingurițe de zahăr Splenda/îndulcitor până se leagă.

2 cutii de smântână de frișcă sau două plicuri de praf pentru frișcă LIGHT se bat până se obține o cantitate de frișcă mulțumitoare.

Puneți pe masa de lucru un prosop de bucătărie, peste prosop o bucată de hârtie de copt. Răsturnați tava și scoateți hârtia de copt lipită de foaia de ruladă. Ungeți cu frișcă, adăugați cam trei sferturi din cantitatea de fructe de pădure și rulați ușor foaia, până obțineți o ruladă plăcută ochiului. Decorați cu frișcă și fructele de pădure rămase. Pentru a ascunde eventualele mici crăpături (inevitabile de altfel) pudrați ușor cu zahăr aruncat în ploaie.

Poftă bună.

 PS De ce zic că e dietetica totuși, nu?

Pentru că nu conține lapte nu conține făină nu conține nici un fel de grăsime în afara untului de cacao din ciocolată. Și dacă vreți să fiți mai catolici decât papa, n-aveți decât să înlocuiți ciocolata cu cafea, zahărul cu îndulcitor, fructele de pădure cu… orice v-ar trece prin minte. E o omletă la cuptor. atât. ha. zău. GLUMEAAAM.

 

 

Related Posts

Tags

Share This

14 Comments

 1. Maria

  pfuuuui…
  Piei, ispita 🙂

 2. Irina

  Eu nu cred în deserturile ăstea care trebuie să stea la frigider (sau oriunde altundeva) de pe o zi pe alta, pentru simplul motiv că dispar în mod misterios integral sau bucăți din ele în intervalul cu pricina.

  • Ada

   treaba ta. Chestia asta a stat la mine in frigider 2 zile. montata adica. e… cum sa zic… eeee… fabuloasa.

 3. Zu

  Ahhhh, e foarte buna. Pe testate si ma ofer sa o mai testez de oricate ori e nevoie :D. Acum imi pare rau ca tocmai m-am intors de la magazin si n-am stiut ca ai postat retea – cumparam ingredientele lipsa si o faceam si eu…

  • Ada

   pai ti-am promis ca o pun azi. nu era sa te las cu gustul amar de azi dimineata. ne dregem.

 4. Mihaela

  dietetic? cu ciocolata si frisca? si stat la frigider 2 zile?

 5. Cristina

  iertare, ar trebui sa ma abtin, sa nu ma amestec, dar frisca LIGHT – ca orice alte produse de acest gen – este o gogoasa, are ea alte hibe, iar fructoza e tot zahar… 🙂

  • Ada

   eeee, doar tu nu crezi ca eu cred ca e chiar dietetica, da?:))) sunt 400 de grame de ciocolata for god’s sake!

Privacy Policy