Pateu uriaş cu ce vreţi voi

25 Jul 2012 by

Când afară sunt 43 de grade la soare şi-n bucătărie n-ai aer condiţionat, e numai bun momentul să nu stai la cratiţă. Vă propun azi o nouă reţetă pentru leneşi şi comozi. Sunt perfect conştientă că asta nu se cheamă a găti, dar scopul nostru nu e să ne pregătim pentru următoarea ediţie a vreunui concurs culinar, ci să mai inventăm ceva rapid de pus pe masa familiei.

Ingrediente:

1 pachet aluat foetaj (recomand Bella, scos de la congelator şi lăsat să se decongeleze în frigider.)

1 legătură de ceapă verde

1 ardei gras de la Paula (da, da, doamna Preşedintă mi-a adus legume din grădina mamei sale)

1 caserolă de carne tocată – după gusturile dvs, poate fi doar de porc sau amestecată, noi mergem pe varianta vită, de obicei.

Ciuperci proaspete

Roşii uscate la soare

Verdeţuri după gust.

Boia de ardei dulce, sare, piper, usturoi

Cum se face:

Porniţi cuptorul şi lăsaţi-l să se încălzească la 200 de grade.

Tăiaţi ceapa şi ardeiul în rondele. Căliţi carnea cu legumele până când dispare toată zeama (aproximativ 5 minute)

Într-o tavă, pe hârtie de copt puneţi prima foaie din pachetul de aluat. Umeziţi marginile foii cu pensula înmuiată în apă. Puneţi umplutura în centrul foii şi cu o spatulă nivelaţi umplutura până la două degete de marginea foii. Cu mare atenţie, scoateţi cealaltă foaie de aluat şi puneţi-o deasupra umpluturii. Lipiţi marginile foilor, apăsând uşor cu degetele. Ca să vă asiguraţi că nu iese umplutura, încercaţi să împăturiţi marginile spre interior pe toate laturile. Bateţi un ou şi cu ajutorul unei pensule de patiserie, întindeţi bine pe toată suprafaţa plăcintei.Înţepaţi din loc în loc cu furculiţa.

Daţi la cuptor preţ de 20 de minute. Este gata când aluatul devine auriu.

Puteţi repeta schema cu umplutură de brânză, ciuperci cu mărar sau orice vă mai trece prin minte!Veţi obţine de fapt un pateu URIAŞ.

Timp total de preparare 35 de minute: pregătire 15  minute, coacere 20 de minute.

Poftă bunăăă!

 

Related Posts

Share This

3 Comments

  1. stefania

    Eu cred ca-i bun. Trebuie sa incerc.

  2. Luni am facut si eu ceva asemanator! Al meu a fost cu pui calit cu niste sos de soia, ciuperci si mazare. Tare bun si rece – de luat pachet la servici.

Privacy Policy