Tort negresă cu Smarties şi dulceaţă de căpşuni

26 Jul 2010 by

Se cumpără un premix pentru negrese de la supermarket, un borcan cu dulceaţă şi un tub de Smarties.

Se amestecă premixul cu trei ouă eco (musai eco), 50 de mililitri de apă filtrată şi 100 de mililitri de ulei de floarea soarelui, cumpărat de la non stop-ul de peste drum.

Se coace negresa în tavă dreptunghiulară, de carton (inclusă în cutie), cu grijă, să nu se ardă prea tare. (E inevitabil arsul, dar cu măsură, da?) Veţi obţine astfel un blat delicios pe care îl puteţi decupa cu ajutorul unui castron întors cu fundul în sus.

Bucăţile aproape perfect rotunde obţinute astfel se ung cu dulceaţă de căpşuni la interior şi se nivelează cu glazură de ciocolată la suprafaţă. După ce aţi acoperit tortul cu glazura, ornaţi cu câteva bombonele Smarties. Printre bomboane puteţi picura sirop de la dulceaţă sau, dacă aveţi, sos de fructe de pădure (din cele pentru panacotta sau pentru îngheţată).

Din restul de blat rămas, tăiaţi câteva inimioare sau câţiva fluturaşi, cu ajutorul unor forme de biscuiţi. Pe acestea le puteţi pune de jur împrejurul tortului.

Acoperiţi restul suprafeţei tortului cu lumânări colorate şi apoi lăsaţi copiii să sufle de minim 3 ori.

Va fi cel mai bun tort de ciocolată cu căpşuni pe care l-au mâncat în viaţa lor.

Succes!

(Timp de preparare – o oră, dacă respectaţi ce scrie pe cutia de negrese şi le lăsaţi la foc 40 de minute.)

Related Posts

Tags

Share This

6 Comments

 1. Cand eram mic partea arsa imi placea cel mai mult, avea un gust aparte. Iar acum cand se mai arde o prajitura sau orezul in lapte imi trezeste niste nostalgii incomparabile.

  O zi frumoasa

  • Sergiu, iti multumesc pentru recomandarea pe care ai facut-o pe blogul tau. Apreciez asemenea gesturi:)
   Cat despre partea arsa, mai am o jumatate de tort, daca ti-e pofta 🙂 Te avertizez insa ca sarbatorita noastra a cam strambat din nas cand l-a gustat.

 2. la multi ani sarbatoritei!
  si dulci ca tortul!

 3. Hopa, Irina este stirba? De cand?

  Dupa numarul de lumanarele, presupun ca a fost ziua Anei, nu a Irinei. La multi ani!

Privacy Policy