11 decembrie: Idei de cadouri pentru Crăciun

11 Dec 2010 by

V-aţi plictisit de seturile de cosmetice şi de coşurile pre-ambalate? Şi eu.

Încerc să fac o listă de idei de cadouri pentru persoane imposibil de cadorisit. Cei ce au de toate. Cei ce nu duc lipsă de nimic. Cei ce sunt şi ei sătui de tradiţionala cămaşă cu cravată. Cei cărora le lipsesc atât de multe, încât orice le-ai da nu ar fi destul. Ce să le dăruim?

Anul ăsta dăruim:

1. Un cântec care nu s-a mai auzit de 50 de ani, pentru că nu mai există ace care să-l redea de pe discurile vechi.

2. Un parfum care a dispărut din magazinele româneşti, deşi pe vremuri se găsea peste tot.

3. O cutie pentru păstrat amintiri.

4. O carte rară.

5. O oglindă pentru o prietenă care nu se vede deloc pe sine.

6. O chitară medie pentru un copil mic.

7. Un fular alb unei doamne în vârstă, care nu ştie unde l-ar mai putea purta, prea alb fiind el.

8. Un remediu pentru o anumită durere, nu spui de care, nu spui a cui…

9. Un cerb cu stea în frunte. Ăla din poveste.

10. Multe stele mici argintii. Sunt magice.

11. O rochie de bal unei prinţese care nu mai aşteaptă rochii.

12. Un deodorant special, categoria “profumo di mamma” unei viitoare bunici, să-şi poată îmbrăţişa nepoata nou-născută fără s-o şocheze cu un miros necunoscut.

Şi încă mă mai gândesc…

Voi? Aveţi idei? Care to share?

3 Comments

 1. Da,cadouri lucrate de noi exemplu,cu manutele cele doua:un pulover din lana moale,o vaza pictata de noi,margele,decoratiuni pentru casa,un album gen scrapbook cu poze si colaje alcatuite frumos,un tablou,sapun facut in casa,orice putem confectiona cu drag si imaginatie.Chiar si cu mai putina pricepere sau talent,pot iesi lucruri frumoase,plus ca tot ceea ce e lucrat manual are acea amprenta speciala.Eu una tin mult la cadourile de acest gen,chit ca nu sunt din pietre pretioase.
  Pe langa mici obiecte lucrate de mine,anul acesta am ales sa merg cu fetele la un studio foto si sa facem un set de poze pe care le vom darui bunicilor.

 2. Aimee

  O carte de actualitate la care ai stat mai bine de o ora la coada sa iti fie semnata de autor cu dedicatie catre persoana careia i-o faci cadou (asta am primit eu si desi nu pot sa spun ca mi-am dorit-o vreodata, am primit-o de la una dintre persoanele cele mai dragi mie, drept urmare mi-e draga si cartea si o si citesc cu drag iar gestul mult mai apreciat decat orice alt cadou), Certificate de adoptie a unui animal pe cale de disparitie – panda de ex. Certificat de sponsorizare a unui copil care are nevoie de cativa lei pe luna pentru a supravietui sau merge la scoala, un obiect facut de tine special pentru ei, un obiect legat de hobby-ul preferat. 🙂

 3. LIV

  Imi umplu sufletul de bucuria celor pe care-i iubesc cand le daruiesc ceva. Asa ca incerc de Craciun, sa fac ceva cu mana mea, chiar daca iese nitel stramb sau nefinisat…Si cumpar coronite de brad pe care le asez pe farfurii speciale cumparate de la Bamboo, in mijlocul coronitei asez o lumanare mare pictata sau nu, sclipcioasa sau nu pe care o lipesc de farfurie cu un soi de plastilina lipicioasa, altfel se misca. Si mai cumpar de aiurea, funda satinata ori din organza pe care o impletesc dupa bunul plac printre crengutele coronitei. Din parcul Carol am cules acum vreo 3 ani conuri de brad mici, mari, strambe…pe care le prind din loc in loc pe crengile coronitei, cu putina sarma speciala de culoare verde. Uneori folosesc spray-uri sclipicioase. Depinde de culoarea fundelor. Nu sunt mai frumoase decat cele de cumparat dar mai calde, sunt.
  Altfel puteti darui celor dragi, copaci. Da, copaci! Care vor fi plantati la primavara, in zone bune de impadurit. Iar cei care primesc copacii devin parinti adoptivi.

Privacy Policy