15 Decembrie 2010: Fulgi de zăpadă

15 Dec 2010 by

Ne pregătim intens pentru Crăciun. Sincer vorbind, nu ştim cu ce să ne mai umplem timpul în care suntem acasă. Nu vrem să deschidem televizorul, eu mi-am propus să nu mai lucrez cât e dânsa trează, aşa că trebuie să facem ceva. De Piticot şi Comoara Piraţilor ni s-a cam luat, Domino-ul e şi el interesant până la un punct.

Aşa că seara de marţi ne-am ocupat-o cu fulgii de nea. Nu, n-am ieşit la zăpadă, nici nu prea aveam la ce ieşi. Am găsit câteva modele printabile de fulgi de nea şi am început să decupăm până am obţinut minunile astea.

De ce aveţi nevoie:

1. O foarfecă foarte ascuţită (deci nu e o activitate pentru copii mititei).

2. Imprimantă alb-negru.

3. Răbdare şi îndemânare.

Modelele de fulgi le găsiţi aici.

Cum se împătureşte hârtia se explică aici.

Am folosit aceste modele: 1, 2, 3.

Ultimul este cel mai dificil, nu aş pune un copil să-l decupeze.

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi cu foarfeca în mână. Pe site-ul Marcel’s Kids, de unde am descărcat modelele, sunt tot felul de alte activităţi de făcut în diverse momente ale anului.

Enjoy!

PS: Copiii care i-au scris lui Moş Crăciun şi aşteaptă scrisoarea noastră vor primi în plic şi un model de decupat. Deci nu le arătaţi încă.

9 Comments

 1. Mersi pentru linkul cu tipare pentru fulgi! Noi facusem pana acum ceva mai usurele, de aici: http://www.yarnowl.com/Crafts/Snowflakes/Snowflakes.html Cred ca de data asta incerc sa printez pe hartie colorata, sa vedem ce iese 🙂

  • Foarte frumoase si astea si cred ca-s mai usor de facut de catre copii! Multumesc frumos!

 2. Wow, excelent link, Ada, trebuie sa-l pun la pastrare pentru mai incolo. De la cati ani se descurca Irina sa taie hartia? Si nu ma refer la taiat cu foarfecile alea boante, de copii mici, ci asa, cum ati facut acum.

  • Pai anul asta a avut acces la foarfeca adevarata. Si sa stii ca la gradi a invatat de-adevaratelea, eu acasa i-am luat doar foarfece cu model – onduleuri, zig-zag-uri samd. Ieri am decupat mai mult eu, sunt maruntzele taieturile si finute, ea cam scapa foarfeca in hartie si se ducea modelul.

 3. mamabatranafarabraudelana

  facem si noi! multam de idee!

 4. Pot sa faca si copiii mari modele de fulgi cu mama lor? Daca da, poti sa o convingi tu pe mama? 🙂

 5. Aurelia

  Hi hi, ai mei au fost azi, intr-adevar s-a facut ca la nebuni, dar merita!

Privacy Policy