8 decembrie: Kind Reminder: Viaţa e frumoasă

8 Dec 2010 by

“La Vita e Bella” e poate unul dintre cele mai importante filme pe care le-am văzut în 34 de ani. Probabil v-am făcut eu capul dâmburi cu atâtea referiri la Roberto Benigni. Am descoperit ieri o fază superbă de la Oscaruri, care mi-a umezit ochii.

Şi pentru că suntem în perioada darurilor pentru copii, în speech-ul lui Roberto e o fraza foarte importantă la care vă rog să reflectaţi:

“I want to thank my parents who gave me the biggest gift: poverty! And I want to thank them for the rest of my life! And thank you for your love”

La ce să reflectaţi de aici:

Care este cel mai mare dar pe care l-aţi făcut copiilor voştri? Nu mă refer la obiecte, la jucării, la haine… Cel mai mare dar, ce nu se poate împacheta?

Eu cred că darul meu pentru Irina, poate cel mai mare, a fost acela al poveştilor. Lunea asta, Irina a venit la mine cu o foaie îndoită pe care m-a rugat să scriu un titlu: “Colţul din lumea fermecată a lui Moş Nicolae”, de Irina Ioana Vuţescu Demirgian.

Aşa am făcut. A luat apoi cariocile şi şi-a ilustrat cartea, “paginile” interioare le-a mâzgălit într-o limbă secretă, cea a prinţului Dariu (e prinţul din secretul lui Cri, pe care nu-l mai ştie nimeni, în afară de ea, de Sofia şi de Maria, secret pe care mie mi l-a spus doar pentru că sunt mămica ei) iar pe ultima “copertă” a desenat un brad împodobit.

Pe la ora 9, ne-a invitat la ea în cameră să ne citească povestea. A luat colindătorii şi, cu ochii la căsuţele luminate, a început să ne spună povestea despre un oraş construit pe spatele unui monstru verde. Povestea se termina bine. Ce m-a bucurat pe mine e că a înţeles cum se face: te uiţi în jur şi te foloseşti de orice, ca să născoceşti o poveste. Scrisoarea lui Moş Nicolae făcea o referire şi la căsuţele cu pricina. Zicea cam aşa: Ţi-am adus un colţ din lumea mea fermecată…

Irina m-a întrebat: Mami, de ce mi-a adus moşul un colţ din lumea lui?

Şi eu i-am răspuns: poate e pe acolo o poveste.

A căutat-o şi a găsit-o, după mintea ei. Şi asta m-a făcut fericită.

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Cat de frumos Ada.Irina iti seamana cu siguranta:)Va avea enorm de castigat pe viitor de pe urma darului tau.
    Cat despre intrebare,pentru mine cel mai important dar pe care il fac copiiilor mei in mod constant este timpul.Timpul pe care din fericire imi permit sa il petrec alaturi de ele in primii ani de viata,timp pentru care sunt gata sa renunt la asa zisa mea cariera in domeniul bancar si sa ma reorientez catre ceva mai bland,doar ca sa castig timp cu ele.Timpul si joaca de zi cu zi,fac minuni.

Privacy Policy