1 Decembrie 2010: Parada Soldaţilor de Jucărie şi alte activităţi

1 Dec 2010 by

Probabil că v-aţi trezit de dimineaţă, ca şi noi, v-aţi uitat pe geam şi vi s-a făcut brusc frig, ca şi nouă. Plănuiam să mergem să vedem Parada Militară. Lasă că ea se vede şi la televizor, dar pentru Irina ar fi avut farmec doar dacă mai era ceva în program. Ceva gen film la cinema sau patinoar sau…

Lia mă ţine în pat. Mai bine în patul meu decât în patul de la spital, cam aşa mi-am făcut eu socotelile deunăzi. Aşa că azi umplem timpul copilului fără să mai scoatem nasul în frig. Niciunul din noi n-are chef să dezgheţe parbrizul lui Mimi.

E ora 11 şi până acum am avut timp să coacem ouă în felii de pâine (n-au ieşit ca la TV, probabil am făcut eu ceva greşit), să mâncăm din tortul de Sfântul Andrei, să dezbatem cum vorbesc părinţii cu Moşii Nicolae şi Crăciun şi să nu deschidem televizorul (până acum 5 minute). Între timp am mai jucat Piticot (până am ajuns de trei ori înapoi la start şi ne-am plictisit) Cărarea Pierdută (dar cam în orb, că i-am pierdut regulamentul)  şi am refuzat îndârjit orice încercare de corupere spre Monopoly cu Hanna Montana.

Urmează să facem ghirlande de floricele de porumb şi îngeraşi cu care să decorăm casa.

Cum se fac Ghirlandele:

La cinci ani şi 11 luni Irina este perfect capabilă să ţină în mână un ac adevărat şi să-l folosească fără să se înţepe (prea tare). Secretul ca să nu vi se fărâme floricelele când le înţepaţi, e să nu băgaţi acul în partea galbenă şi tare, ci în cea albă şi mai uşor de pătruns.

E un exerciţiu de răbdare şi de dexteritate. În funcţie de temperamentul copilului, îi puteţi ocupa astfel vreo douăzeci de minute. Floricelele pot fi şi colorate ulterior, dacă îi place să picteze. Numai să lămuriţi copilul că după ce le colorează nu le mai poate mânca.

Pentru îngeraşi de hârtie:

Dacă nu aveţi în casă farfurii de carton alb, se găsesc pe net modele de îngeraşi gata de printat, colorat şi decupat. Irina lucrează la un îngeraş făcut din 5 bucăţi distincte, am să revin cu o poză cu rezultatul final. Are experienţă, a mai făcut la grădi. Dacă aveţi farfurii de carton, mai sus e un link spre un video de 2 minute, absolut impresionant de uşor de pus în practică.

Pentru băieţi şi tătici sau mămici mai bătăioase

Ieri la birou am aflat că băiatul unuia dintre şefi îşi organizează propria paradă cu cei peste 200 de soldăţei din colecţia personală. Mi s-a părut o super idee pentru a salva o ieşire în frig. Noi nu avem soldăţei, aşa că vă provoc, dacă vă amuză şi aveţi chef, să ne trimiteţi şi nouă o poză cu parada armatei personale. Cea mai impresionantă paradă va fi premiată. Oferim cadou un exemplar din Călătoria prin Curcubeu (dacă nu o aveţi) şi unul din Poveştile Pădurii, care va ieşi în curând din tipar. Ca să ştim că e o paradă făcută special pentru concursul ăsta, în poză trebuie să existe şi un steag pe care să scrie “Parada în joacă” Pozele le aşteptăm până duminică, pe adresa: ada la injoaca.ro. Tătici şi pici, la atac!

Unu, doi, trei şi start!

LE: Am primit primele poze cu parada de jucărie! Sunt foarte fericită:) Azi toată ziua am făcut galerii cu poze, tocmai inaugurez una nouă! Merci Luca şi Andreea!

LE: Adaugam cateva fotografii si de la parada lui Mihai Nicolaescu. Multumim, foarte frumoase!

2 Comments

  1. Oauuu! Super! Dau si eu de stire.

  2. Multumim si noi Ada!!! Succes tuturor! Vad ca suntem primii, abia astept rezultatele. Pupicei

Privacy Policy