Călătorie prin Curcubeu

23 Apr 2010 by

“Călătoria prin Curcubeu” este următoarea carte din seria Poveştilor de Noapte Bună. Deşi vă aşteptaţi, poate, să îi regăsiţi pe domnişoara Firicel şi pe Narcis, personajul din această carte este chiar copilul care citeşte.

Sunt şapte oraşe pe care le veţi descoperi împreună, toate dominate de câte o culoare din curcubeu. Dar nu vă imaginaţi omuleţi portocalii sau iarbă roz, cum era în povestea cu nuanţele, oraşele astea sunt cetăţi, au steaguri şi steme şi câte un personaj cheie în fiecare dintre ele. Pentru a trece dintr-o cetate în alta, copilul trebuie să răspundă la o ghicitoare. Nu este chiar “mind twister”, m-am gândit să nu le complic aiurea viaţa părinţilor, mai ales că povestea se citeşte seara înainte de culcare.

Fiind şapte culori, pot fi citite toate deodată sau pot fi folosite ca mijloc de şantaj, amânate până a doua zi şi date ca temă de visare pentru seara în curs.

Eu sper să vă placă, deşi nu e o aventură în adevăratul sens al cuvântului, e doar o plimbare prin şapte cetăţi şi un bun prilej de fantezie, o trecere în revistă a tuturor lucrurilor care pot fi de o anumită culoare, fără ca asta să le facă extraordinare.

Aş vrea să trimit textul câtorva copii de 5-6 ani, ca experiment, pentru feedback. Aşa că, dacă vreţi să încercaţi călătoria (acum nu e ilustrată, deci veţi primi doar un text) daţi un semn.

Related Posts

Share This

16 Comments

 1. ma inscriu…David are 7 dar zic ca va merge…Pup!

 2. alina

  Zici 5-6 ani? Maria sa fie prea mica? Face 5 in decembrie, da’ zic eu ca e isteata, trimite si la noi, se poate? Multumim frumos. 🙂

 3. Natalia

  Noi ne incadram perfect in categorie, cred ca lui Vlad i-ar placea sa auda povesti despre culorile curcubeului. Multumesc anticipat.

 4. Laura

  Si noi am incerca. 5 ani jumate, baiat, nu foarte pasionat de lectura. Se pune?

 5. Ana

  Si Stefan se va bucura sa auda o poveste noua. Are varsta potrivita si e si fan al domnisoarei Firicel.

 6. Cristina

  Octavian nazdravan si-a ciulit deja urechile … 🙂

 7. Ada, am primit, multumesc!
  Am printat, povestea serii asta va fi, ne intoarcem cu reactii…:-)

 8. Am trimis povestea, sper sa va placa.

 9. AndreeaM

  Mi-a placut tare mult ideea, ca personajul principal este cititorul. Bine, in cazul nostru ascultatorul. Si cum pustiul meu al mare, de 5 ani, de fiecare data cand il intreb ce culoare sa fie cutare sau cutare lucru, raspunsul inevitabil e “in culorile curcubeului”, cu siguranta ca va fi incantat. Se poate Ada sa trimiti si catre noi textul, chiar daca, desi va citim de multisor pe voi fetele, scriem acum pentru prima data?
  Salutari din Moscova!

  • Oho! Ce mai face Moscova? A inceput sa creada in lacrimi sau nu? Trimit imediat povestea, bine ati venit!

 10. Ada, e cam tarziu sa ridicam si noi 2 degetele?
  Are 7 ani, poti face sondaj si pe segmentul nostru de varsta… 🙂
  Tocmai te intrebasem acum cateva zile daca ,,Povestile domnisoarei Firicel” se pot citit si la varsta lui 🙂

 11. Natalia

  Ne-a placut povestea. Cu ocazia citirii ei, am accesat de citeva ori google images, sa vedem cum arata chihlimbarul, foaia de indigo, gardul viu, ametistul, violetele de Parma. Cind i-am spus ca povestea trebuie sa apara sub forma de carte, cu ilustratii, mi-a cerut sa-i cumpar si lui cartea, cind va aparea in librarii. Multumim, Ada!
  A, si desigur ca am scris si numele paznicului curcubeului, ca sa-l tinem minte: http://www.postimage.org/image.php?v=gxmQzI0
  : )

 12. ioana

  Si noi vreeeem!!Maria are varsta perfecta:)) si suntem nerabdatoare sa calatorim prin curcubeu!!!

 13. Am o puștoaică de aproape 7 ani, fană înfocată a domnișoarei Firicel. Facem o încercare?

Privacy Policy