Din nou (OMG, IAR!?!) despre alăptare. Da.
Pentru că am observat că nu sunt ușor de găsit pe blogul ăsta, revin cu linkurile spre acele clipuri video de pe youtube, care pe mine m-au salvat de ragade la tura a doua de alăptare
De ce apar ragadele:
Care este poziția corectă a bebelușului la sân:
Alte poziții
Cum ne dăm seama când suge și când molfăie
Nu e musai ca alăptarea să fie dureroasă, neplăcută, tortură. Nu zice nimeni nici că trebuie să simți îngerii fâlfâindu-și aripele pe la urechi când alăptezi. Dar alăptatul se poate învăța, trebuie doar să nu te temi să tragi copilul de la sân și să-l repoziționezi până când apucă sfârcul așa cum trebuie. Când doare, înseamnă că pruncul nu e în poziția bună. N-am suficiente cuvinte să explic încă o dată importanța poziției mamei (spatele trebuie să fie sprijinit, mama nu trebuie să stea pe marginea patului, cocoșată, sau pe orice scaun, cel puțin la început) și cât de mult ușurează lucrurile o pernă de alăptare tip covrig.
Febra laptelui poate fi evitată dacă lactația nu e suprastimulată cu ceaiuri și dacă ambii sâni sunt decongestionați la fiecare masă. Eu nu sunt adepta golitului sânilor cu pompa, pentru că și această golire poate stimula creșterea producției de lapte. Dar periodic sânii trebuie să fie decongestionați. Cu o pompă electrică bună, e suficient să scoateți 10-20 de ml din ambii sâni pentru a reduce presiunea în canalele pe care vine laptele. Simptomele febrei laptelui: febră (doh!), frisoane, amețeli, alternate cu valuri de căldură, sâni roșii, tari, cu noduli palpabili.
Sper să vă ajute
Life saver! Multumim din nou…