10

18 Jan 2015 by

cu stea in frunteDe ziua ei și-a dorit să facem focul în șemineu și să se uite cu Sabina la un film și să mâncăm tort. Am început de ieri seară, cu ceai și tort curcubeu, cu focul în șemineu și o paradă de șaluri, mărgele, inele și până la urmă chiar și rochiile mele, prinse cu agrafe la spate, cât să nu curgă de pe ele.

În dimineața asta, după ciocolată caldă la micul dejun, am pregătit punguțele pe care Irina le va oferi copiilor din clasa ei. Aici nu e voie să duci bomboane, nu se știe cine ce alergie mai are și la ce, așa că mai sănătos e să duci mărunțișuri gen creioane, gume de șters, mici jucărele ce se cumpără pe 1 dolar, 2 de la dollar store. Irina a luat gloss-uri și clame-fluturaș pentru fete și mingii săritoare (mhm, chiar așa le zice, bouncing balls) și mașinuțe mititele pentru băieți. Toată lumea primește glow sticks și baloane cu luminițe în ele. După-masă mai tăiem un tort, pe care doamna de la cofetărie a scris Irena, în loc de Irina, ce să facem, aici numele noastre sunt exotice. Am corectat cu o scobitoare, nu e chiar de dus la expoziție, dar vom supraviețui. Oricum la școală i se zice Airina. Eh.
În dimineața asta m-am gândit mai mult la mine decât la ea.

Sunt mamă de zece ani. Doamne, oare mă vor mai ține curelele încă zece? Dar încă douăzeci? Am să supraviețuiesc adolescenței ei, care deja se anunță cu trântit de uși și răsteli inimaginabile, pe post de surle și trâmbițe?

Cred că la fiecare 10 ani, mamele merită un cadou supercalifragilistic. Un fel de “Mulțumesc că nu ți-ai luat câmpii și nu m-ai lipit de perete de câte ori ți-a venit. Hai la spa, uită de mine un pic, întoarce-te spre tine, pupă-te în oglindă, felicitări! Nu dormi o noapte întreagă de la cap la coadă de 10 ani! Mă pui mereu pe mine pe primul loc, de zece ani! Uiți de tine mai tot timpul de zece ani! Și încă respiri! Ești un pic dusă, dar funcționezi! Ai reușit! Bravo! Mulțumesc, mamă! Hai că nu mai sunt decât încă opt și pe urmă, teoretic, plec la facultate și tu apuci să-ți iei câine și să pleci în croaziere. Încă puțin.”

Right!

Ar fi frumos totuși, nu?

Mă rog, să ne trăiască. Să ne bucure. Cine are.

Cine nu, bon voyage! Have all the fun in the world! Don’t do anything we wouldn’t do!

10. Mulțumesc, Doamne, că mi-ai dat răbdare și nu putere, că dacă îmi dădeai putere, lucruri îngrozitoare s-ar fi petrecut în ăștia 10 ani. Încă un rând!

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Share This

18 Comments

 1. CostelM

  Buna asta cu rabdarea 😀

  Sanatate

 2. Maria

  La multi ani frumoasei adolescente Airina!
  Si curaj mamei ei – pentru ce urmeaza.

  • Ada

   Inca nu e adolescenta, cica de pe la 13 ani incolo, Doamne-ajuta.

 3. La multi ani! Si tie si ei. Sa ai multa rabdare in continuare. Iar ei ii doresc sa aiba noroc si multe bucurii. Va pup apasat pe amandoua. Big hug!

 4. unb

  La multi ani veseli si sa fiti sanatosi!

 5. Mara P.

  La multi ani, Irina! La multi ani, mami, felicitari pentru fata ta! Sa fiti mereu fericite!

 6. Ioana

  La Multi Ani Irinei si felicitari tie pentru cei 10 ani de mamiceala! Imi sunteti tare dragi, va urmaresc de mult timp, chiar daca nu imi dau cu parerea pe-aici.
  Viata linistita sa aveti, asa cum v-o doriti!

 7. Ancuta

  La multi ani cu multa sanatate! Sa va traiasca minunea de 10! 🙂

 8. Dana

  Uh, La Multi Ani si pubertate mai linistita…o sa-mi printez articolul asta ca sa-mi aduc aminte ca the worst is yet to come 😀

 9. anki

  La multi ani frumosi, cu sanatate si rabdare!

 10. Cristina

  La multi, multi ani, Irina dar mai ales tie, mamico! Inca si inca un rand sa le vezi mari si la casa lor si cu nepoti si stranepoti.

 11. Octavian

  La multi an!

 12. La Multi Ani Irina!!! La fel de frumosi si poate mai putin tumultosi, cat sa reziste inima lui mami la stres :-))) mai ales ca mai vine una mica puternic din urma 🙂
  Pupam!!!

 13. rezia

  La mulți ani! Si ție și ei!

 14. Liviana

  La multi ani pentru Irina! Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!

 15. vio

  La multi ani! Capricoanca de-a mea..greu cred ca ti-e cu ea:)))))Dar..nu-i asa ca suntem minunate astea din zodia asta??!:P

Trackbacks/Pingbacks

 1. 11 – Pink Lemonade, muzică și cărți | In joaca - […] Anul 10 […]
Privacy Policy