12 days of Christmas – Dacobots
Ehei, voinicii mei, credeați că am uitat, nu-i așa?
Ce v-oți fi zis voi: uite, săraca, și-așa doarme în medie cinci ore pe noapte, o fi obosit.
Surprise! Still Alive and kicking.
Așadar, reluăm maratonul nostru de cadouri pentru cine are un pic de noroc. Azi caut 10 persoane interesate de roboți dacici. Mhm, ați citit bine.
Intrați, vă rog, pe cel mai cool portal de jocuri educative din câte am văzut eu în ultima vreme (nici măcar nu sunt plătită să zic asta, pe cuvânt) și aruncați un ochi să vedeți ce de chestii mișto pot face copiii. “Oferă-i copilului tău ocazia de a se bucura de educația prin mijloace tehnologice”, zic creatorii Dacobots. Să vă traduc: dați-le copiilor ocazia să se mai joace și altceva decât Minecraft.
Dacă mă citiți de ceva vreme, știți că eu cu jocurile pe computer nu-s foarte prietenă. Rămân însă deschisă la nou și sunt curioasă să aflu ce s-a mai inventat. Am luat Dacoboții la puricat și iată ce am observat:
Primul atu – e în română și în engleză. Al doilea: e gândit pe nivel de vârstă, o luăm de la grădiniță și ajungem la finețuri gen brain power, alimentație sănătoasă și civilizații apuse. Personajele Dacobots – Zalmox, HENA, G4, L.A.U. și Derzelis – le arată copiilor misterele lumii înconjurătoare într-un mediu sigur. Dar să le luăm pe rând:
Grădinița Dacobots vă învață despre viață: Ce caracteristici au toamna și iarna, ce schimbări aduc acestea în natură și în casele oamenilor, dar și ce îmbrăcăminte se potrivește fiecărui sezon. În plus, găsiți obiceiurile, tradițiile și practicile prin care oamenii întâmpină anotimpurile reci ale anului. Not bad.
Școala Dacobots începe cu călătoriile în trecut. Copiii sunt invitați să intre în mașina timpului pentru a descoperi istoria și obiceiurile unor vechi civilizații, de la înființarea lor până la bătăliile care le-au marcat finalul. Ghidul celor mici va fi H.E.N.A., iar printre numeroasele destinații se află Insula Texcoco, Colina Palatină, Persepolis, Atena și Sarmizegetusa. Dacă nu le place istoria, poate au chef de un pic de matematică. Înmulțirea și împărțirea devin o joacă atunci când cei mici le exersează în spațiu alături de robotul G4 (how cool is that). Ce vor învăța în plus: comutativitatea, asociativitatea și distributivitatea indiferent de galaxia în care se află. Eh?
Avem și chestii pentru persoanele interesate de alimentație sănătoasă. Deși planeta de pe care provine este îndepărtată, roboțica extraterestră Derzelis a înțeles foarte bine cum funcționează organismul uman și ce fel de combustibil îl menține în cea mai bună formă. Cunoștințele ei despre calorii și despre cele cinci grupe alimentare s-ar putea să vă fie de folos și vouă, celor mai mari. Nu de alta, dar pe vremea noastră alimentația era mai degrabă rațională decât sănătoasă. Derzelis asta e foarte deșteaptă, știe lucruri și despre inamicii sănătății: Ce este stresul, cum îi afectează pe oameni și cum poate fi ocolit de către cei isteți, cum să evităm excesele când vine vorba de sare, zahăr și grăsimi, și mai ales de ce este indicat să facă asta.
Am ajuns și la secțiunile mele favorite: Brain Power și Basics of Genetics. Cum funcționează creierul uman, cum se formează amintirile și unde sunt ele înregistrate. De asemenea, seria conține cinci trucuri simple prin care orice listă sau set de informații poate fi memorat și apoi redat fidel, cu cea mai mare ușurință. Și dacă nu știați care e secretul vieții, atențiune, urmează să-l aflați. La introducerea în genetică, aflăm de ce copiii seamănă cu părinții lor și de ce fiecare animal dă naștere unor animale de același fel (duh!). De asemenea, școlarii vor afla care este cheia evoluției unei specii și de ce se produc schimbări în organismele vii odată cu trecerea timpului. Dacă nu le-ați povestit încă despre ADN și ARN, nu-i nimic, îi învață roboții. Și pentru că limba română e destul de grea, aflați că principalele părți de vorbire, verbele și substantivele, există și în spațiu! Cei mici sunt invitați pe nava spațială ca să exerseze timpurile verbale în timp ce străbat centura de asteroizi. La destinație îi așteaptă o petrecere cu multe brioșe și cu substantive!
How cool is that?
Ce avem de dat:
10 coduri de acces pentru testarea site-ului pe toate părțile, timp de o lună.
Ce trebuie să faceți?
Share this post.
Like my page (hai că știți).
Răspundeți corect la următoarea întrebare:
Cât zahăr e într-o doză de orice băutură carbogazoasă pe care o vedeți la televizor în fiecare zi și poate le-o și dați copiilor?
Nu-i așa că la asta nu vă așteptați? E ok, am glumit. Vă zic eu, în general cam 35 de grame de zahăr (adică 7 lingurițe de ceai) într-o cutie de 330 de ml. Horror.
Adevărata întrebare este:
Care vi se pare cel mai interesant joc de pe site-ul Dacobots?
Pentru că mi s-a semnalat că nu se poate intra în jocuri fără abonament, vă propun să scrieți la comentarii care secțiune din site e mai potrivită pentru copilul dumneavoastră. Mulțumesc.
Primim răspunsuri până VINERI la ora 24 a României.
GO!
E o idee interesanta, eu caut ceva similar pentru baietelul de 7 ani, avid de cunoastere dar in acelasi timp tare dornic de jocuri pe telefon/calculator (deh, toti copiii la scoala au…). Basics of genetics suna cel mai cel! Multumim!
Jocuri de genul asta face copilul mic la “Calculatoare” la gradinita. Nu am reusit sa vad o versiune demo, dar pare ok si pretul e mic. ” Vara sau toamna” e unul dintre jocuri. Mai este interesant cel cu partile florilor, lista de cumpărături. Vom vedea. (sper)
Mi-ar plăcea sa putem accesa sectiunea cu jocuri despre stiinta, sper ca sunt potrivite si pentru varsta de 5 ani si jumatate 🙂
Pentru baietelul meu de 7 ani (Luca), cea mai potrivita sectiune este: Sanatate.
dar si Magia Iernii, avand in vedere perioada din an.
Multumim!
Pentru baietelul meu de 9 ani cea mai potrivita sectiune de pe site este stiinta..caci ii place foarte mult tot ce tine de stiinta.pentru fetita mea cu 2 ani mai mica este potrivita sectiunea Limba.Seara buna!