-26? Canada, eh?

4 Jan 2016 by

Prima zi de școală în Canada. -26 de grade (ok, -15, cu tot cu vânt, -26). Mamele canadiene discută pe un grup local: ce ne facem, fetelor, oare să îi ținem acasă?

Nuu, zic ele, dar de ce să stea acasă? Au nevoie de educație.

Dacă îi ținem acasă de câte ori e frig, nu mai termină școala veci.

Au stat două săptămâni acasă, lasă, să meargă la școală…

Așa că de data asta, spre deosebire de anul trecut, eram pregătită. Dimineață am aliniat pantalonii de schi, măștile de schi, mânușile de schi. Am îmbrăcat ambii copii în straturi multe, că la școală e cald, dar până la școală avea să fie îngrozitor de frig.

Le-am pregătit paste cu carne de curcan și brânză pentru prânz, am pus-o în termosuri, să aibă o masă caldă. Le-am făcut chifle proaspete pentru micul dejun. Le-am dat mere și fursecuri și le-am sfătuit să nu pună apă de acasă în sticle, sigur ar fi înghețat pe drum. La opt și douăzeci am ieșit pe ușă, cu copilul mic de o mână și cu căruciorul umbrelă în cealaltă. Irina avea în grijă o fetiță din vecini, mama ei are și un bebe și nu l-a mai scos afară pe vremea asta. La opt treizeci și cinci, Lia era în clasa ei luminoasă și caldă, scoasă din toate straturile de haine de exterior, deja se contrazicea cu Bethany pe tema Paw Patrol vs Prințesa Sofia.

Abia când am ajuns acasă mi-am dat seama cât de frig mi-a fost mie, deși avusesem colanți pe sub blugi și o Canadiană originală (da, da, chiar așa, haina mea se cheama Canadiana). Mă durea carnea, pur și simplu.

Concluzia zilei e că îmi trebuie neapărat o mașină. Sau niște pantaloni de schi. Dar mai bine o mașină.

Și, la București cum e?

Eu tocmai l-am descoperit pe băiatul ăsta și parcă e uuuun pic și mai veselă dimineața asta.

Ha. Enjoy. Zi bună!

PS: V-am zis că e soare?

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

  1. mara

    Si in Romania e un ger de crapa pietrele.
    Azi dimineata erau -15 cu “feels like -25” 😀

  2. Luana

    aici e si frig si urat. acolo e doar frig. stati acolo ca stati bine 😉

Privacy Policy