38.4 la pătrat

2 Oct 2012 by

Circulă o viroză prin grădiniţe şi şcoli, se manifestă cu febră în jur de 38 şi vărsături. La noi acasă o avem în dublu exemplar. Norocul a fost că viroza n-a debutat concomitent la ambele fete. La Lia a început să se manifeste sâmbătă spre duminică, a culminat cu o serie de vărsături în jet duminică seara, febră şi mârâială ieri toată ziua. Irina a făcut 38 la after school, pricină din care a încasat şi primul ei S la o dictare.

Dacă stau să mă gândesc, nu e chiar cea mai îngrozitoare experienţă cu copii bolnavi, rău era dacă vărsau în paralel sau făceau spre 39 febra în acelaşi timp. A fost însă o uşurare că Laur s-a ocupat de Lia, care era deja mai bine ieri după masă, după vizita la pediatru. Irina în schimb a avut o noapte foarte grea. Am ţinut-o în braţe, i-am pus comprese reci pe frunte, am mângâiat-o şi i-am spus de vreo sută de ori că o să treacă. În delirul ei caracteristic, Irina s-a plâns că îmi fac copiii mie poze urâte, m-a rugat cu cerul şi cu pământul să nu-i pun nici supozitor nici şosete cu oţet, i-a fost ba cald, ba frig, a strigat sus şi tare că ea nu dă picul ei nimănui, că e de la buni.

Sunt un zombie prietenos azi. Am dormit, cred, adunate, 2 ore. Ceea ce nu vă doresc şi dumneavoastră. Ambele fete sunt însă mai bine, Flori le face supă de pui cu găluşte şi eu îmi adun minţile şi hârtiile, pentru că în două zile plec în delegaţie.

Nu-s foarte îngrijorată, am mers la pediatru tocmai ca să mă asigur că nu e ceva grav, că nu e de antibiotic, am refăcut stocurile de siropuri şi am hotărât că Irina nu va înghiţi decât Pastile de Dor de Mama (despre asta, în alt episod al sitcom-ului nostru).

Laur e foarte cool la vreme de viroze.

Să fiţi sănătoşi.

Related Posts

Tags

Share This

12 Comments

 1. Sanatate muuuulta si repedeeee fetelor si voua rabdare si odihna! Tu cum masori temperatura Liei? Axilar, sublingual, cu scazut sau adunat liniute?

 2. mama de andrei

  stiu e tare nashpa, noi am facut la singular saptamana trecuta…. sper ca ne-am imunizat pe sezonul asta …. hai cand trece bagam o zmeurica?

 3. Ramona

  multumim pentru informatie… sa stiu si eu la ce sa ma astept! desi am trecut de primii muci/tuse/maraiala toamna asta cu imunorezistan la greu/vitamina C jeleuri si mult alint si pupici.
  In alta ordine de idei, ma primiti si pe mine in clubul parintilor relaxati? trimit mail la ada at injoaca punct ro? Nu comentez eu prea des dar rezonez cu tine aproape intotdeauna incat simt ca nici eu nu as putea sa ma exprim mai bine.
  Multa sanatate fetelor!
  Ramona A.

 4. Multa sanatate tuturor!
  Vezi cum faci sa nu o ai si tu companie, in delegatie! 🙁
  Si noi facem echipa buna (sotul si cu mine) cand suntem in apogeu cu virusii, pe urma picam lati, dar pe moment ne sprijinim foarte bine 🙂

 5. Carmen

  Sanatate multa..la puterea 4.

 6. raluca

  ..am avut si noi (si nu suntem in Bucuresti, ci in apropiere) saptamana trecuta. Domnisoara 37.4 (la ea e ceva, avand in vedere ca temp ei normala e undeva pe la 35.7) si o zi de diaree….noi, parinti si bunici deopotriva am zacut 3 zile! Nah, tineretea! 🙂

 7. Este cam anotimpul virozelor..se manifesta si la adulti. M-am trezit de dimineata cu gatul in pioneze, tusind si sper sa nu fac si febra. Cu vremea asta ciudata de afara nici nu sti cum sa te pazeste de raceala. Totusi merg pe tratamente naturiste, de la bunica invatate, cu cei, infuzie, miere si mult usturoi:). Insanatosire grabnica!

 8. Sper sa nu am de a face cu asa ceva

Privacy Policy