4 cărți noi. Ok, două mai vechi și două mai noi.

21 May 2014 by

ghici_cat_de_mult_te_iubesc_copertaN-am mai scris de ceva vreme despre cărțile pe care le citesc cu fetele. Azi am primit de la Editura Cartea Copiilor trei titluri, între care, special pentru Lia “Ghici cât de mult te iubesc” de Sam McBratney.

Lia îl iubește foarte tare pe Tata Iepuraș. Pentru ea nu există Căstănuță cel Mare și Căstănuță cel Mic, există doar Tata Iepuraș, ea așa îi zice. Am găsit pe net vreo 20 de episoade (mă zbat cât pot să nu o las să se uite la canalele de publicitate cu mici episoade de desene presărate ici, colo) și e în playlist-ul nostru zilnic.

Cartea nu e nouă, a apărut de ceva vreme la Editura Cartea Copiilor și chiar am avut-o în bibliotecă dar am dăruit-o unui copil venit în vizită. Irina depășise faza cu iepurașii, Lia era prea mică și copilul musafir mi-era drag, așa că am dăruit-o fără să clipesc. Așa fac mereu cu toate cărțile, de-aia spre rușinea mea nu mai am nici un exemplar din propriile mele creații.

Scriu azi despre ea pentru că Liei îi e foarte dor de tăticul ei și se atașează de orice personaj care poartă încărcătura asta tăticească. Mi-am adus aminte de carte când Lia bănănăia prin casă cântând “Guess how much I love you!” și-mi cerea cu insistență să îi pun desenele cu Tata Iepuraș. E o carte frumoasă ca o declarație de dragoste, de la mai mic la mai mare și de la mai mare la mai mic. Dacă încă nu o aveți în bibliotecă, v-o recomand cu căldură. Costă 25 de lei. fabule_coperta

 

În același pachet cu Căstănuță au venit și fabulele românești.

O frumusețe de carte, cu ilustrații superbe semnate Livia Coloji, nici nu știu cum de mi-a scăpat cartea asta, de fapt, știu…

Are de-a face cu starea asta de semisuspensie în care trăim de ceva vreme.

Irina a citit-o dintr-o suflare, n-a lăsat-o din mână până n-a terminat-o și are deja câteva fabule preferate.

Mi se pare o carte foarte potrivită pentru 8-9 ani, vârstă la care copiii înțeleg convenția fabulei și chiar reușesc să folosească ei înșiși metaforele întâlnite.

Foarte frumoasă, grozavă de făcut cadou. 25 de lei.

uite_ce-a_iesit_din_ou_copertaDespre a treia carte “Uite ce-a ieșit din ou” de Margaret Wise Brown nu vă pot spune decât că mi-a smuls un zâmbet de duioșie.

Încă nu i-am citit-o Liei dar sunt convinsă că o să-i placă.

Povestea e simplă, se citește rapid, e și ea despre prietenie și despre cum să nu fim niciodată singuri.

Ilustrațiile sunt minunate și traducerea e grozavă, felicitări, Alex Călin!

Se potrivește pentru 3-4 ani și nu este nicicum strict legată de sărbătoarea Paștelui așa cum poate am fi tentați să credem, dacă judecăm după copertă.

Costă 29 de lei pe care-i merită până la ultimul bănuț.

Nu în ultimul rând aș vrea să vă amintesc de Gruffalo , o carte care se numără printre favoritele Liei, pentru că și acest desen animat e în playlist-ul zilei, la un loc cu “Room on the Broom” și “The Gruffalo’s child”. Nu pot decât să sper că Editura va găsi un loc și pentru aceste titluri în colecția sa.

Ar mai fi de remarcat faptul că Editura Cartea Copiilor reușește să-și păstreze standardele înalte de atâția ani și să aducă pe piața românească de carte pentru copii și altceva decât veșnicele zâne, atotputernicii pirați și scârboșii vampiri cu care suntem intoxicați de peste tot.

Sper că v-am fost de folos și dacă aveți aceste cărți în bibliotecă, vă încurajez să scrieți părerea voastră despre ele pe site-ul Editurii Cartea Copiilor.

 

 

 

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. AnaZ

    Da, Castanuta a fost si printre favoritii nostri! Daca stiam ca nu o (mai) ai, ti-o daruiam cu drag pentru Lia. Intr-adevar, o editura cu carti deosebite, atat continutul, cat si ilustratia!

    • Ada

      E ok, Ana, acum Castanuta e din nou la noi acasa. Dar nu-l cheama Castanuta pentru nimic in lume.

Privacy Policy