8 ore de somn, un somn de 8 ore

12 Oct 2016 by

E foarte important să dormim măcar 8 ore. Suntem alți oameni după ce dormim 8 ore. Cea mai mare prostie pe care o pot face cei ce lucrează în ture de noapte e să nu doarmă când au ocazia să doarmă.

Eu am dormit de la 3 la 7.30 și de la 9 la 1.30. Și sunt bine. Mă simt bine, am chef de viață, mă pot bucura de ziua asta frumoasă și caldă și însorită, îmi pot savura cafeaua și mă simt pregătită pentru restul zilei și pentru 4 ture de noapte consecutive.

Azi noapte am despachetat un număr enorm de cărți și mai bune și mai proaste și mai subțiri și mai grele. Nu știu când s-au dus cinci ore, când ne-au anunțat că nu mai avem decât 7 minute și încă aveam o mulțime de volume pe jos (din păcate nu există alte metode decât să le arunci pe toate pe jos de pe cărucior și abia apoi să le pui pe raft), mi s-a făcut rău.

You have to pick up the pace, guys. Awesome work. 7 more minutes. You have to pick up the pace, guys. Time to go home.

E grozav când acasă te ia pisica în primire de când intri pe ușă și stați așa, pe întuneric, și ea toarce și tu o mângâi și lângă tine sforăie subțirel copilul ce plânsese aseară că pleci.

– But if you go to work every night, the little people in the house will miss you, Mommy!

– Who are these little people, Lia?

– Me, and Sissy, and Kjj…

– Vin repede.

Am venit repede și m-a reparat pisicul, de câte ori sunt praf de oboseală, stă cu mine și mă alintă.

Azi n-am întârziat la școală, lunch bags erau făcute de aseară de Laur cu Lia, Irina s-a trezit singură, Lia n-a protestat dimineața, s-a bucurat să se trezească lângă mine și a fost foarte rapidă și la îmbrăcat, și la spălat. Am avut vreme chiar și să ascultăm Raffi și să îi împletesc părul lui Sissy și să îi pun agrafe în păr micuței și-am plecat la școală mormăind cântecelul cu cheese walking on its knees.  Când am venit, mi-am propus să mă culc. Și bine am făcut. Și aș mai fi dormit și acum dacă nu ar fi venit o ciocănitoare mică să mă trezească. Mică, mică, dar tenace.

A ciocănit sub geamul meu până m-am dat jos, dar ce bine a făcut, că aș fi ratat frumusețe de zi.

All is well.

Am primit primul cec. 200 de dolari pe 19 ore de muncă în prima mea săptămână. Salariul minim pe economie îți oferă o perspectivă foarte interesantă asupra puterii tale de cumpărare. Slavă Domnului că nu depindem de 11.40 pe oră ai mei. Vestea bună e că de săptămâna trecută salariul minim în Ontario a crescut cu 15 cenți. Mă simt deja mult mai bogată.

Take care. Și dormiți măcar opt ore.

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

 1. Yap, somnul e foaaaaarte important 🙂 Ce bine că ai realizat, și aplicat, treaba asta! 🙂
  Ținem pumnii strânși să se înmulțească zerourile alea de pe cec, cât de curând! 🙂

  Îmbrațișăm pe little people, și pe aparținătorii lor 🙂

 2. Succes Ada! Vei reuși să îți crești venitul. Somn bun și odihnitor!

 3. cristina

  Macar salariul tau o sa iti ajunga sa cumperi cadourile de Craciun pe care le-ai zarit deja 🙂 In plus e foarte important sa castigi macar o suma mica, stii ca ai contribuit cu ceva la bugetul familiei. Noi de cand am parasit Romania, aproape 6 luni, eu nu m-am angajat si nici nu o voi face in viitorul apropiat pentru ca pe drum e bebe 2 si nici nu stapanesc limba atat de bine inca cineva sa imi dea un job si cateodata e putin frustrant ca nu imi intra si mie ceva acolo pe card. Un cent al meu sa fie 🙂 Ma gandesc serios sa incep o mica afacere din aia de aduci bani de acasa la inceput, stii Ada bine despre ce vorbesc :))
  Pana una alta eu cu somnul sunt prietena buna si ne tinem imbratisati zilnic minim 8 ore ca altfel au parte ai mei de un Grinch inainte de Craciun 🙂
  Va pupam si abia astept sa port si eu conversatii interesante cu fiu-miu care momentan imi spune doar o ploaie de cuvinte stofalcite (galusca de aproape 2 ani)

Privacy Policy