10 Jun 2008 by

Peste trei minute ii dau a doua doza de antibiotic.
Are febra dimineata, la pranz si seara. 39.5, 38.7. In momentele ei bune, 38.2.
Cand are febra zace.
“Mami mi-e cam lau. Mi-e flig. Ma doale bultica. Am vomitaaaat. Cled ca pentlu ca am volbit plea mult. Am fost cu balca pe lac si mi-au dat latele laceala. Mami, mi-e cald. Nu e cam cald aici? Mi-e foalte lau.”
Azi pediatra a observat ca nu-l spune pe R. Azi am facut exercitii si am descoperit ca nu-l spune pe R de lene. Contra laptic cu ciocolata l-a spus si pe R.
Cand nu are febra s-ar juca. Nu dureaza. Dupa vreo jumatate de ora de zvanc, in care e in stare si sa joace volei se intinde iar in pat… “Mami, mi-e lau.”
E 11. sa-i dau antibioticul…
Nu, nu e decat o banala amigdalita. Tratam cu tantum verde spray (nu vleaaaau), cu albastru de metil(“mami nuuuu”, “hai iubito ca ne coloram dintii in albastru. Zi, albastrrrrru”, “Blue!”) cu nurofen/panadol (“da’ nu vleau pe astaaaaa ca nu e bun gustuuuul”) si augumentin. Vacanta, cum spunea cineva, or mai fi si altele…
Mi-amintesc concediile la mare ale parintilor mei. Cam in a doua zi daca nu faceam insolatie faceam amigdalita. Doar ca pe vremea mea orice amigdalita insemna penicilina din 6 in 6 ore, injectabila. Multumesc lui Dumnezeu ca azi exista siropuri.

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

 1. mamica de Sebastian

  Off,ne pare rau ca aveti amigdalita,pupam sa treaca,bine ca e doar atit si nu ceva mai grav..
  Nici Base nu-l spune pe R,dar nu de lene:)

 2. Gia

  🙂 🙂 🙂 o sa citesc de acum din pagina in pagina blogul asta 🙂 ce bine ca l-am descoperit 🙂

  si eu scriu despre amintiri din copilarie, pe cherrytales.ro, mi-ar placea sa-mi spui o parere si daca vrei sa scrii, astept cu mare placere 🙂

 3. lunna

  cum va mai e?

Privacy Policy