A whole new world

6 Dec 2016 by

La finalul anului 2014, editura Next din România, mă contacta să mă întrebe dacă aș fi de acord să îmi publice câteva povești în limbi de mare circulație internațională. Nu musai engleză și franceză. Cum să nu, am zis, iată, am povestea asta și pe asta și pe cealaltă…

A durat ceva, dar 15284963_10154838639939869_1577793627355609504_n grație colaborării cu această editură, azi pot spune că sunt un autor tradus în șase limbi: engleză, franceză, germană, arabă, turcă și chineză. Balerina Origami, Prințul Lalea și Domnișoara Firicel au plecat într-o călătorie pe care, recunosc cinstit, n-am îndrăznit niciodată să o visez. Pentru asta trebuie să-i mulțumesc domnului ce m-a recomandat edturii. Mulțumesc, domnule! 

Aruncați un ochi aici și, de ce nu, poate dați mai departe. Sunt e-books, deci circulă cu viteza gândului… 

Cu prințul Lalea am eu și alte planuri, un pic mai mari decât ebook, dar le las pentru anul ce vine. Pe Firicel mă bucur să o revăd, deși recent am descoperit că, printr-o minune de Crăciun probabil, a reapărut ca disponibilă pe site-ul editurii Aramis. Or mai fi găsit vreo cutie în depozit. Chiar vă rog, dacă nu o aveți în bibliotecă și v-o doreați să încercați să o comandați. Din ce știam eu, figura cu stoc epuizat de vreun an minim. 

Profit de acest moment ca să fac un scurt sondaj de opinie: 

Cum vi se pare ideea asta de e-book? 

V-ar plăcea mai mult varianta electronică? Are multe avantaje, cum ar fi că o puteți primi instant și nu mai presupune costuri de transport, n-am mai fi la mâna curierilor și nici a Poștei Române. 

Sau preferați în continuare varianta tipărită, care e ceva mai scumpă, fiind tiraje mici? 

Cum să facem pe mai departe? 

Mulțumesc! 

PS: Ce v-a adus Moș Nic? 

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

 1. Cristina

  Multumesc mult, Ada, am reusit sa comand astazi Povestile domnisoarei Firicel direct la editura. Sunt sigura ca juniorul le va aprecia, la fel cum apreciaza si Calatorie prin curcubeu. Ai o voce minunata si te ascultam amandoi cu drag.

  Mos Nic ne-a adus dulciuri si fructe, asa cum face in fiecare an. La junior a scapat si o masinuta, care se odihneste acum la mine in geanta, pana merg sa il iau de la gradi 🙂

 2. cristina

  Mie imi plac cartile, imi plac cum miros, cum se simt, culorile copertii, literele scrise frumos in interior…hmmm un deliciu. Piticului de doi ani momentan ii plac si lui cartile pentru ca le descopera, invata sa intoarca fila fara sa o rupa, mangaie personajele si se bucura de imagini. Sunt sigura ca in scurt timp ii va fi mai usor sa citeasca de pe o tableta sau kindle pentru ca ei, copii nostrii sunt atat de avansati, descopera atat de repede totul incat se plictisesc usor si nu mai au rabdare sa ajunga in librarie sau sa vina curierul. Eu sper din tot sufletul sa iubeasca sa citeasca asa cum o fac eu, indiferent ca o va face de pe carti cumparate din anticariate sau librarii sau in format electronic.
  Lumea este atat de mare incat eu iti doresc sa ajungi la toti copii in formele preferate de fiecare.
  Felicitari si vom cauta cartile sa le comandam pentru cand vom ajunge in tara 🙂 sa ne astepte cuminti acolo.
  Mosu ne-a adus dulciuri si pijamale (pentru adulti) si piticul a primit dulciuri (pe care i le-am mancat eu :))). pijamale si o mini ferma cu animalute 🙂
  Sarbatori linistite va dorim!

 3. Daniela

  Buna,

  Noi preferam cartile, sa ne uitam la imagini si Alex prefera sa ii citesc. Recumosc ca si mie imi face placere sa ii citesc.

  Din pacate cartea cu Firicel mu mai este disponibila:(

  Mos Nicolae a venit cu dulciuro, fructe si cateva carti: Elmer in zapada; Craciun Fericit, Matei! Si cateva din colectia Pixi.

 4. si noi preferam cartile desi povestea balerinei origami am citit o pe internet. eu una nu sunt inca impacata cu a lasa copilul la calculator doar pentru ca deviaza prea repede la altceva dupa ce termina povestea sau ce incepe sa faca initial.

Privacy Policy