Acum e momentul pentru tratamentele de imunitate

27 Aug 2009 by

Atunci când copilul intră în comunitate (adică începe grădiniţa), tinerele mămici sunt încurajate cu fraze standard: “toţi plâng la început”, “ai să vezi că o să se obişnuiască”, “oricum o să-l ţii mai mult pe-acasă că va fi bolnăvior”.
Şi ce încurajate ne simţim după astfel de fraze.
Ce nu vi se spune e că pe lângă copii se îmbolnăvesc şi adulţii, că veţi lua toate răcelile şi tusele măgăreşti şi dacă aveţi ghinion veţi face din nou bolile copilăriei, alea care nu dau imunitate pe viaţă.
Până când a început grădiniţa, la 2 ani şi jumătate, Irina n-a fost răcită. A înghiţit calpol şi nurofen strict din pricina vaccinurilor şi a durerilor de dinţi.
Când a început grădiniţa, a început şi balul. Aşa a început şi colecţia noastră de medicamente. Acum avem un dulap plin, în care mai fac câte un raid din când în când, cu ochii pe data de expirare. Avem de toate: pentru alergii, pentru bube, pentru febră, pentru constipaţie, pentru diaree, pentru tuse.
Am mereu în casă peritol, zyrtec şi mai nou, claritine. De asemenea, advantan. Mamele de copii alergici ştiu de ce.
Am mereu fenistil gel şi autan, am citit chestii de groază despre muşcăturile de căpuşe.
Am câte două rânduri de antitermice, sirop, plus supozitoare, plus vitamina C.
Am trei termometre.
Prafuri de hidrasec, prafuri de smecta, picaturi de dulcopic.
Siropuri de tuse, Multe feluri. Prea multe.
Picături de nas, pentru secreţii apoase, pentru secreţii verzui.
2 sticluţe de antibiotic.
Cu toate astea, azinoapte la trei am chemat salvarea, după un lung şir de răceli, 3 zile febră, 3 zile bune.
Dupa tura asta de antibiotic, reiau tratamentul cu bronchovaxom.
Dacă anul ăsta începeţi grădiniţa, e bine să vă apucaţi de curele de imunizare.
Daţi-le orice. Că e Rybomunil sau Bronchovaxom sau ca preferaţi ursuleţii cu echinaceea şi minimarţienii, sau vaccinurile antigripale, sau tratamentele naturiste, daţi-le ceva, acum, că în curând se deschid grădiniţele şi n-o să mai apucaţi. Deci nu uitaţi, apucaţi-vă de imunizat copiii. E nevoie de minim 10 zile ca să aibă efect picăturile şi ursuleţii. Altfel o să păţiţi ca noi, de doi ani încoace, în fiecare lună cu bube şi febră.
Ce-am aflat de ieri până azi: Când pediatrul nu răspunde, puteţi cere un sfat medical la 112. Oamenii sunt amabili şi n-or să vă repeadă. Eu am ezitat şi rău am făcut.
Şi salvarea pentru copii vine şi la 3 dimineaţa. La noi a ajuns cam în 40 de minute. Doamna doctor de la salvare şi paramedicul ei au fost foarte drăguţi, au purtat discuţii despre pisici şi căţei şi au lăsat-o pe Irina să se asculte cu stetoscopul.
Mi-a plăcut de ei, nu ştiu cum îi cheamă dar pe ambulanţă scria Hippocrat.

Related Posts

Tags

Share This

14 Comments

  1. Ganduri mici

    Multumim mult pentru sfaturi. La noi functioneaza bine de tot cura de oua de prepelita.
    3 oua crude (pentru copiii de 1-4 ani) cu o lingurita de miere in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de masa, timp de 30 de zile. Cura e cu adevarat minunata! Aveti insa grija la ouale de prepelita din supermarket-uri, caci pot fi vechi, cu data falsa de productie…

  2. GERMINA

    Despre primul an de gradinita si virozele aferenta, as putea scrie un roman. Dar ar fi un roman ingriozitor de trist. Nu vreau sa descurajez pe nimeni, dar asa e, incercati orice imunizare vi se pare mai ok cu convingerile voastre versus recomandarile pediatrului. Si da, au dreptate pediatrii, pe la 7 ani devin mai rezistenti. Doar ca prin ce trecem pana fac 7 ani…

  3. Ada Demirgian

    Ganduri mici, Miss a facut edem quinke de la un ou de tara, mie mi-e frica de orice oua acum.
    Germina, facem un roman colectiv?

  4. Ganduri mici

    Ada, fata mea avea alergie la oul de gaina!!! Indiferent ca era din magazin sau de la tara. Si la carnea de gaina. De-asta am si inlocuit totul cu prepelite. Ouale de prepelita sunt antialergene!!! Nu numai ca nu facea alergie la ele, dar au vindecat-o, in sensul ca acum poate manca ou de gaina.

  5. Petraluca

    Noua ne-a recomandat pediatra vaccinul pneumococic conjugat 7-valent. Mie mi-e teama sa il fac …

  6. Ada Demirgian

    Petraluca, de ce ti-e teama?
    Nu ca as fi adepta vaccinurilor, dar ma intereseaza ce cred si alte mame despre subiectul asta. Nici eu nu i-am facut Irinei niciun vaccin in afara schemei obligatorii, dar cand a fost epidemie de rujeola la gradi am regretat…
    Ganduri mici: hmmm am sa cercetez. Ai vreun link ceva, despre ouale de prepelita?

  7. Darael

    Din cate citesc pe aici, aveti o vacanta plina de neprevazut.

    Sa va faceti bine.
    Ah, tehnica secreta pentru imunitate: se tine ingerasul in brate cu spatele la pieptul mamei si mainile ei (ale mamei) pe burtica ingerasului.

    In 3 zile de uitat la desene impreuna (macar 15 minute zilnic), ar trebui sa creasca imunitatea cu 10-15%.

    Sanatate tuturor !

    PS. din cate am citit, smecherelul tau Ada are ce ziceau batranii "raceala la mate", o inflamatie usoara, generala abdominala. Daca apesi usor zona ombilicului, o sa-ti spuna ca e sensibila. Tine palma dreapta pe burttica ei cam 2-3 minute, 3-4 serii si apoi pune-o sa "caute" daca o mai doare / supara zona. Ar trebui s ii treaca sau sa se amelioreze.

    Asaaaaa.. fa asta de 2-3 x / zi, macar 2 zile la rand, chiar daca nu se mai plange la apasarea initiala.

    Sanatate multa !

  8. Ada Demirgian

    Darael, ce spui tu seamana a reiki.
    Irina are amigdalita pultacee. Cred ca nu buricul e zona potrivita. Dar merci de sfat, am sa incerc cand se va plange de burtica.

  9. Darael

    Nu e nici un reiki. Nu ai nevoie de lectii, de cursuri, de nimic. Nici macar de credinta sau energii celeste. E cel mai vechi tratament din lume. Se pune palma pe zona care doare. Atat.

    Aha, aveti si amigdalele inflamate ?
    E ceva in plus. Trece cu antibioticul pe care cred ca il luati deja.

    Sanatate ingerasului si mamicii.

  10. cold

    Aceleasi probleme le-am avut si eu cu Maria. O saptamana la gradi – tuse – febra (mare) – doua saptamani acasa. Partea proasta, in afara de tonele de medicamente si produse pentru imunizare, era ca peste 2 ani incepea scoala, de unde nu se mai putea lipsi atat. In prima faza: scos polipii (avea 5 ani). Nici o schimbare, dar am inceput sa notez fiecare perioada de antibiotice. A reiesit ca, pe o perioada de un an, a luat opt sticle de antibiotic. La aproape 6 ani, d-na doctor Iorgulescu (Spitalul Grigore Alexandrescu) a operat-o de amigdale. De atunci nu am mai stiut ce-i acela antibiotic. Micile raceli pe care le-a mai avut dupa aceea le-am rezolvat cu miere+lamaie si ceaiuri, supe calde. Maria are acum aproape 11 ani si nu a lipsit nici o zi de scoala din cauza racelilor. Nu-mi permit sa-ti dau sfaturi, dar gandeste-te si la aceasta solutie. D-na doctor nu s-a repezit sa-i scoata amigdalele din prima, ea m-a sfatuit sa urmaresc un an bolile si abia apoi a hotarat ca operatia este necesara.
    De cate ori citesc ca Irina e iar bolnava mi se strange sufletul. Imi aduc aminte cum era cand n-o puteam tine pe Maria in brate din cauza febrei. Va doresc sanatate si curaj.

  11. Ada Demirgian

    cold – de data asta e un virus. Inca doi copii de la gradi au aceleasi simptome: febra, voma…
    Dar, merci, e o idee buna, trebuie sa incep sa le notez. Si da, vine scoala, vai mie.
    Deci inca o data multumesc. O sa notez in agenda.

  12. Ganduri mici

    Ada, era un subiect mare, mare, cu tot felul de informatii pe DC despre ouale de prepelita (acum vreo 2 ani). Sa nu uit, carnea de prepelita nu are grasime!

  13. Petraluca

    Eu nu pea mai am incredere in vaccinuri… pentru ca la 1 an, Alexandrei i s-au administrat si Pentaxin si Priorix (antitrujeolic, rubeolic, etc. )deodata (am inteles apoi ca e bine sa se faca pauaza de 1 luna intre ele) si a facut o reactie foarte urata. A facut rubeola combinata cu enterocolita virala (nu i s-a depistat retrovirusul)… Am scapat destul de usor, doar 3 zile de spitalizare pentru perfuzii si apoi regim… Dar m-am bucurat cand vaccinul de la 2 ani jumatate s-a mutat in schema de vaccinare la 4 ani.
    Am priteni care au refuzat de la 6luni sa-si mai vaccineze copiii dupa ce au vazut un reportaj american despre vaccinare, in special poliomelita, din care rezulta ca cei care au mai facut boala in ultimii X ani au facut=o in urma vaccinari. Poate n-o fi chiar asa, dar si eu am un var al carui brat drept (in care i s-a adminitstrat antipolio)a ramas nedezvolat. Cazurile sunt probabil izolate si beneficiile mult mai mari. Dar cred ca sunt si campanii duse de marile companii farmaceutice.
    Tu ai avea curajul, de exemplu, sa o vaccinezi pe Irina impotriva cancerului de col uterin?
    Poate ca e cam prematura intrebarea…

  14. Ada Demirgian

    Petraluca, nu, irina nu va fi vaccinata impotriva cancerului de col uterin. Asta e o decizie deja luata. Radicala, e drept, dar e decizia mea. Si nu stiu care mama intreaga la minte si-ar vaccina fetita.

Privacy Policy