Afrodisiace pentru mame (singure)

10 Sep 2009 by

– Va veni o vreme, mi-a spus, când n-ai să-ţi mai doreşti decât să ai o oră doar pentru tine. Să stai o oră tu cu tine, să te îngrijeşti pe tine, să-ţi îndrepţi întreaga atenţie doar spre tine.

– Nu cred, i-am zis, mie îmi place să ştiu mereu unde mi-e iubitul, dacă mi se face dor, vreau să-i spun că mi-e dor, dacă văd un lucru frumos care ştiu că l-ar bucura şi pe el, simt nevoia să i-l împărtăşesc.

– Bine, bine, ai să-ţi aminteşti de mine. Când ai să oboseşti, când o să te copleşească permanenta stare de dăruire, când n-o să mai ai timp pentru tine deloc, ai să tânjeşti după o oră liberă.

Au trecut cinci ani de la discuţia pe care am redat-o mai sus. Au trecut peste mine o sarcină, o naştere, o lăuzie, 4 ani năucitori, un divorţ, trei mutări în trei case, din ce în ce mai mici şi în sfârşit, un restart pe care încă nu l-am încheiat. Scriu aceste rânduri la capătul unei zile de după o noapte în care m-am trezit din 2 în 2 ore, de după o zi în care a avut febră, după o noapte în care a avut febră, după o zi în care nu a dormit la prânz şi înainte de asta, a fost altă noapte în care a visat urât sau i-a mai trebuit nişte apă. Mi-e teamă să număr câte ore am dormit de luni până azi. Miercuri seara am avut un moment în care, cu prea multe ferestre deschise pe monitor, am simţit că mi se supra-încarcă memoria, am simţit că nu mai am destul creier cât să procesez toate informaţiile. Overload. Sunt într-o perioadă în care copilul e din nou bolnav (da, amigdalita pultacee reloaded), alerg pe la policlinici pentru analize, am deadline-uri la muncă, sunt în situaţia de a cunoaşte oameni noi, lucrez la un proiect de emisiune şi mă strigă tare, tare o carte cu deadline luna asta.

Cred că în această etapă a vieţii mele cel mai mult îmi doresc o pauză.  Ora aceea pentru mine, despre care îmi povestea Prietena Mea, acum cinci ani. Dar nu o oră în care să mă apese plecarea Irinei sau să-mi sufle în ceafă deadline-urile, una în care să mă pot desprinde de calendar, de toate lucrurile care mă supra- încarcă.

Nu scriu asta ca să mă plâng, dimpotrivă, e bine că am atât de multă treabă, e bine că am cu ce umple serile de care se plânge Ale,  nu e bine că Irina a recidivat cu boala, e bine că am ajuns la doctor, că i-am făcut analize, că peste două săptămâni voi şti dacă e un streptococ sau trebuie să caut un medic să-i scot amigdalele.  E rău că eu, ca persoană, nu prea mai exist.

Cel mai puternic afrodisiac pentru o mamă (singură) e puţin timp liber. Timp în care să se adune, să se regăsească, să aibă vreme pentru gesturile mărunte care o făceau nu demult să se simtă frumoasă, femeie. A bon entendeur, salut!

Related Posts

Tags

Share This

8 Comments

 1. alina downunder

  Rectifica. Pentru o mama. Punct. Sa vezi insa mama aia cand e trimisa la plimbare cu “azi stau eu cu copiii, du-te si vezi-ti de ce vrei tu”, cum incepe sa bata in retragere. La noi nu suntem decat noi doi pentru 3 copii, e f greu sa obtii “me-time”, dar zau ca si cand ni-l dam, unul altuia, nu stim sa ne bucuram de el! 🙂
  Sanatate multa Irinei. Si sa fie cu somn pt tine (am 3 nopti de cand ma trezesc, iarasi, la ora!).

 2. zicolorata

  Eu am ajuns sa imi doresc 10 minute. Atat. 10 minute. Si acum, cand de doua saptamani merge de la cresa de la 8 la 12.30 NU MAI STIU ce sa fac cu timpul acesta. Parca nimic nu mai conteaza fara el, numai cu gandul la el stau, numai despre el vorbesc. Si nimic nu mi se pare important decat faptul ca sunt fara el. Chiar ca nu mai stim sa ne bucuram de timpul nostru…

  Multa sanatate va doresc!

  • Ruxi, o sa ma gandesc ce poti face in 10 minute si iti prezint cateva variante, zilele astea, ok?

 3. ceska777

  Iar nu va lasa gatul Irinei sa dormiti! Imi pare rau sper sa ii dati de cap….
  Cu ora aia…..de-as avea-o asa cum ti-o doresti ti-as dona-o! Am 1-2h cand doarme gaza dar nu pot iesi din casa…..ori dorm si eu ori fac treaba ori mai nou bricolez. De ce as face eu intr-o ora doar a mea n-o sa am timp o buna bucata de vreme….. poate nici cand o merge la gradi….cine stie.

  • Ceska, ii vom da de cap. E intre prioritati, pe locul 2.
   Pe locul 1 am alta prioritate putin mai mare, dar asta cu gatul Irinei e work in progress.
   De-ai avea o ora pentru mine… Multumesc, e un dar frumos. Dar chiar, daca ai avea o ora, ce-ai face?

 4. Crina

  Sa fie clar de la inceput: o ora fara remuscari si dor, ca altfel nu e decat o ora de ros unghiile. Sa fie: 15 min singura in baie cu spuma si muzica, 10 min masaj la spate si la talpi, 15 min cu o carte care sa nu suprasolicite neuronul si 20 min dormit cu geamul deschis, cu ploaie comandata si patura pe mine.

 5. Crinuta, am notat!

Privacy Policy