Alegeri

23 Nov 2009 by

RoseDe ziua Măriucăi, Irina avea acasă rochiţa lui Rose, împrumutată de la grădi pentru petrecerea de Halloween. Rochiţele astea de la Disney au calitatea aceasta că atrag privirile, poate şi pentru simplul fapt că-s făcute din materiale lucioase, croite din satin cu tul şi mai au şi paiete, deci sunt ceva mai mult decât bumbacurile şi lycra obişnuite.

Mare actriţă, în special de când cu cursurile de la Fundaţia Calea Victoriei, Irina voia să meargă la ziua Măriucăi îmbrăcată în rochia lui Rose.

– Asta nu se poate, i-am explicat. Măriuca e sărbătorita, trebuie s-o laşi pe ea să fie prinţesa serii.

– Dar eu vreau! a fost răspunsul ei. Vreau neapărat să mă îmbrac în rochiţa lui Rose.

– Nu cred că e bine. Ţie ţi-ar plăcea ca de ziua ta o altă fetiţă să fie în centrul atenţiei doar pentru că rochiţa ei e mai lucioasă decât a ta?

– Nu.

– Atunci cum facem?

– Îi împrumut rochiţa mea de Belle.

– Şi cum faci? Bună, Măriuca, la mulţi ani, ţi-am adus o rochiţă de prinţesă? Du-te şi te schimbă, nu contează că tu ţi-ai pregătit propria ta rochiţă?

– Da.

Deja plângea.

– Şi dacă Măriuca va crede că i-ai făcut ei cadou rochiţa ta de Belle?

– Păi, îi spun că e împrumut.

– Nu se poate. E ziua ei şi tu o întristezi.

– Dar eu vreau să mă îmbrac în rochiţă. E cea mai frumoasă rochiţă…

Rose– Uite cum facem. Te îmbrac în ce rochiţă vrei tu. Şi stăm acasă, nu mai mergem la nici o petrecere. Sau te îmbraci în fustiţă şi o bluziţă şi mergem la ziua Măriucăi. Tu alegi. Acum mergi şi linişteşte-te şi când iei o hotărâre, vii şi îmi spui. Ce alegi? Frumuseţea sau prietenia.

După cinci minute, încă suspinând, a venit la mine şi mi-a zis:

– Am ales.

– Ce ai ales?

– Am ales prietenia. Vreau să merg la ziua Măriucăi.

– Bravo.

Şi-am mers la ziua Măriucăi. Şi m-am bucurat de alegerea Irinei.

Related Posts

Tags

Share This

8 Comments

 1. mih

  Credeam ca e ceva electoral 🙂 ca e la moda…
  Bravo Irina pentru alegere!
  Ada sa nu-ti fie frica…Irina nu va fi ca si copii/adolescentii aceia din clipurile cu bau-bau. Nu are cum cu un suflet asa frumos…

 2. Noa am gresit in postarea anterioara numele. eram eu…:)

 3. simon

  ce frumoasa poveste!si eu l-am surprins pe simon jucindu-se cu cu ceva primit cadou si spunind jucariei:te iubesc,x!si-atunci mi-am dat seama de ce nu se mai despartea de ea…

 4. Foarte frumoasa alegerea. Si Maria alege la fel. Si cred, din fericire, ca si Anna urmeaza aceeasi cale. De Catrina nu ma indoiesc ca va fi la fel. Asta-i bine. 🙂

 5. grea alegere… pe cat de frumoasa, pe atat de grea…
  si e doar prima din sirul care va urma…

 6. Felicitari Irinei! Felicitari si tie pentru ca ai gasit cea mai buna metoda sa o faci sa inteleaga ce e mai important.

 7. Ada, Irina e o fetita deosebita! Nu cred ca s-ar fi suparat Mariuca, insa ceea ce a decis Irina dovedeste ca stie deja care sunt lucrurile esentiale in viata. Ma bucur ca sunt prietene.

 8. Ce alegere frumoasa a facut Irina. Am recitit de cateva ori postarea ta, mi-a facut ziua mai frumoasa.

Privacy Policy