Alte fapte de vitejie

11 Jan 2011 by

Am fost atât de entuziasmată de reacţia Irinei la cărticica despre venirea pe lume a unui frăţior sau a unei surioare, cea scrisă de Catherine Dolto, încât i-am propus lui Alex Călin, de la Editura Cartea Copiilor, să le scrie celor de la Gallimard Jeunesse şi să ceară dreptul de traducere pentru “Attendre un petit frere ou une petite soeur”.

Alex le-a scris, cei de la Gallimard au acceptat şi în prima săptămână din acest an am trecut la treabă.

Cu mare bucurie vă anunţ că, în curând, această carte intră la paginare şi va fi disponibilă în limba română,  alături de alte trei titluri din aceeaşi colecţie – “Mine de rien”. E doar începutul unei noi colecţii la “Cartea Copiilor” şi un pariu cu piaţa de carte pentru copii.

Sunt mândră de cărticelele astea, pentru că ştiu că vor fi de mare ajutor multor familii. Voi anunţa exact când sunt disponibile pe site.

Sper să vă fie de folos! Eu le-am tradus cu drag.

10 Comments

 1. dana

  abia astept 🙂

 2. Vine, vine…

 3. Abia asteptam!

 4. Liv

  Bravo, bravo! Abia astept!

 5. Andru

  Eeeeex-ceee-lent!

 6. Felicitari pentru initiativa! Sigur o sa fie folositoare pentru multe familii 🙂

 7. Eu iti multumesc ca faci posibile lucrurile astea.

 8. Dar ce rapid v-ati mobilizat, toata echipa. Zis si facut!
  Pai cu exemple de-astea concrete de fapte de vitejie, mai poti sa crezi ca se intampla si lucruri bune.

  • Paula, meritul este al lui Alex. A reusit sa creeze de la zero o editura serioasa, care inspira incredere chiar si caselor mari de editura gen Gallimard. Daca eu, ca traducator, ma apucam sa cer drepturile de traducere, nu stiu daca le primeam. Deci, Alex trebuie aplaudat. Ca m-a crezut. Ca a vazut utilitatea unor astfel de carti. Si ca a actionat imediat. Succesul povestii asteia se datoreaza, cred, si reputatiei bune a Editurii Cartea Copiilor.

 9. Andreea

  Vesti bune!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cum pregatim copilul cel mare pentru venirea pe lume a copilului cel mic | Cojocarii - [...] citit, nu demult, pe blogul Adei despre o carticica dedicata copilasilor ce asteapta venirea pe lume a unui fratior…
Privacy Policy