Amintiri din copilăria foarte mică

25 Sep 2010 by

Maria se întreba ce metode există pentru a face şi altceva decât maimuţe în faţa bebeluşului. De exemplu, o mâncare…

Pe vremea noastră nu exista FUNPOD. Am aflat şi eu de el de la Adelle, acum vreo câteva zile. Mi se pare extrem de scump pentru ce face. Scaunul ei obişnuit de masă era destul de bun. Cu câteva jucării atârnate, legate cu sfoară de măsuţă, ca să nu le arunce de o mie de ori pe jos, cu o linguriţă şi un pahar de plastic în care să bocăne liniştită. Mai aveam un leagăn agăţat la tocul uşii. Aveam, e drept, şi un hol generos, cât să se poată legăna copila în siguranţă. Mie îmi ia cam 10 minute să curăţ legumele pentru o supă sau pentru o mâncare. Cu tot cu turele pe care le făceam până la leagăn, să-i mai dau un avânt. Cât curăţam legumele, se fierbea şi carnea, iar după ce se termina spuma, aruncam legumele în oală şi le lăsam să se învârtească acolo până se plictiseau.

În această poză, pe 23 oct 2005, Irina avea 9 luni.

Altă soluţie era un lighean cu pereţii înalţi pe care-l puneam pe masă.

Aici avea tot spre nouă luni. Eu lucram chiar lângă ea. Câtă vreme avea un morcov de ros, era fericită. Încerc să-mi amintesc ce făceam când Iri avea un an şi devenise foarte mobilă.  Presupun că atunci am început să o las la Baby Einstein. 20 de minute cât se uita la filmuleţele alea, era timp destul să pun ceva la cuptor.  Am să caut în arhive şi revin.

Între timp nu pot decât să mă mir ce mică era şi ce mare s-a făcut şi ce repede a trecut timpul…

Related Posts

Tags

Share This

6 Comments

 1. oana

  tii ce scumpa e, cum roade morcovul ala in lighean… sa stii ca am bagat la cap si o sa aplic!

  • Aplică doar daca ti se potriveste! Daca ai loc pe blat, daca tin peretii un leagan, daca sta copilul…

 2. fi-mea avea rabdare cam 10 minute. In general, o apuca dracii cand prajesc eu ceapa. Nici acum nu e atrasa prea mult de ros morcovi sau bricolat, dar daca verbalizez toate activitatile mai reusesc sa pun de cate ceva. apoi, am descoperit maagia spalatului de vase cu copilul in fata pea, pe un scaun (taburet) dar la doi ani are altfel de echilibristica in program si nu-mi e asa frica :).

  S/ar mai putea folosi un wrap sau mei-tai cu legatura pe spate, sau un sling – pouch in care sa pui copilul pe sold dar mai in spate dar, din proprie experienta, spun ca e anevoios.

  • N-as merge pana la a gati cu copilul atarnat de gat. Dar trebuie dusi cu zaharelul si tinuti atenti la buzele mamei, nu musai la mainile ei.

 3. la noi ligheanul nu merge….n/are timp sa stea in el

 4. Hahhaha, geniala ideea! 🙂 E bine ca statea cuminte in lighean. Stiu copii care alearga mereu si sunt agitati si pe deasupra nu mananca nici legume asa proaspete. Succes! 🙂

Privacy Policy