Aș fi făcut un pic altfel

27 Jul 2014 by

baloane uriaseDe-aș fi avut o curte suficient de mare să încapă în ea 2 mașini și mai multe mese, m-aș fi asigurat că invit copii în curtea mea la o oră la care această curte nu e scăldată în soare. I-aș fi chemat mai pe după-masă, când lumina e perfectă pentru fotografii. Pe la cinci, de exemplu.

Aș fi cumpărat un pepene de cinci lei pe care l-aș fi tăiat cubulețe și l-aș fi curățat de sâmburi. Apoi l-aș fi acoperit cu un pic de folie și l-aș fi pus la frigider până pe la 16.45. Aș fi luat și un kilogram de nectarine și unul de caise, le-aș fi spălat bine și pe la 16.55 le-aș fi tăiat și pe astea în feliuțe. Și le-aș fi pus în mai multe platouri, acoperite până la servire.

De 10 lei aș fi cumpărat lămâi, de cinci lei zahăr brun, de 12 lei apă plată. Dacă mă simțeam generoasă, aș fi luat și miere și frunze de mentă. Aș fi pus multe cuburi de gheață la congelator și aș fi rugat barmanul să pregătească vreo câteva carafe cu limonadă.

Apoi aș fi vorbit cu animatorii să pregătească în loc de flyere cu atelierele lor, unul cu o rețetă de soluție pentru baloane. Și aș fi meșterit cot la cot cu ei câteva instrumente speciale de făcut baloane uriașe: două bețe de care se leagă două sfori. Nu mi-ar fi luat prea mult timp, dacă aș fi știut cu o seară înainte câți copii o să am în curte.

Apoi aș fi așteptat la poartă să vină copiii și i-aș fi invitat la umbră, la limonadă, la o gustare sănătoasă. I-aș fi întrebat cum îi cheamă și mi-aș fi notat cum erau îmbrăcați sau aș fi pregătit autocolante pe care să scriu numele lor, pentru un pic mai târziu.

Mamele ar fi fost încântate de platourile cu fructe și de carafele cu limonadă, poate cele mai aventuroase ar fi luat chiar și o ceșcuță de cafea făcută la filtru, nu espresso, nu de alta, dar la cinci după-masa mamele nu mai beau espresso decât dacă prevăd o noapte albă.

Le-aș fi arătat copiilor cum se fac baloanele uriașe. Și după un spectacol de cinci minute, în care animatorii mei ar fi pus tot sufletul și toată măiestria lor, le-aș fi spus copiilor: iată, aveți și voi instrumentul magic de făcut baloane uriașe. Poftiți, încercați. N-aș fi pus cântecele pe care toate mamele sunt sătule să le audă. Aș fi căutat “coldplay for babies” sau  “nirvana for babies” sau orice din categoria “rock for babies” și m-aș fi amuzat de fețele părinților care ar fi recunoscut piesele de care le e dor și ar fi răsuflat ușurați că nu trebuie să mai suporte încă o oră “rățuștele mele”. Sau… n-aș fi pus muzică deloc.

baloane uriase 2Apoi i-aș fi lăsat să se joace. La plecare le-aș fi dat rețeta soluției de baloane, un flacon mic cu soluția mea și bețele cu care s-au jucat până atunci și m-aș fi asigurat că știu exact ce copil e al cărui părinte, ca să știu cui să trimit minunatele poze făcute de fotograful meu. Pe rețetă aș fi specificat că pentru rezultatele spectaculoase pe care le-au obținut în după-amiaza asta, copiii au nevoie de două ingrediente speciale: aerul din curtea mea și sentimentul de bine pe care l-au trăit părinții privindu-și copiii.

N-aș fi cerut 30 de lei pe bilet ca să ofer de banii ăștia un atelier de colaj și pe post de kit de baloane, un tub ce poate fi cumpărat din orice parc cu 3 lei. N-aș fi spus că rețeta soluției mele e secretă. N-aș fi început la 11 în plin soare. N-aș fi amestecat lucrurile. Nu m-aș fi bazat pe faptul că părinții vor cumpăra și ei o apă și un suc și o cafea. Astea-s peste tot. Aș fi căutat să-i conving că la mine în curte e umbră și pace și un aer special, fără de care baloanele de săpun nu zboară la fel. I-aș fi încurajat să facă rezervări și pentru data viitoare, când vom încerca soluția verde de făcut baloane, în loc de cea roz pe care am avut-o azi.

Dar eu nu am curte cu umbră și nici nu știu nici o rețetă de soluție pentru baloane uriașe.

N-a fost o dimineață urâtă, a fost doar o dimineață fierbinte, cu un soare puțin nemilos, cu rețetă secretă, cu un singur instrument de făcut baloane uriașe, prea greu să fie ținut de copii mai mici, prea greu și pentru Irina, mai mult decât preț de câteva poze.

Cine știe, poate altădată.

 

 

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

  1. Data viitoare nu mai au baloane, oricum, i-am intrebat eu. Doar chestii “creative”. Si eu cred ca doar cu vreo cativa lei in plus, s-ar fi putut face chestii care sa “faca diferenta”. N-a fost musai rau, dar se putea si mai bine. Nu stiu daca s-au justificat aia 30 de lei dati pe intrare si ce am mai cheltuit acolo pe bauturi. Inca ma mai gandesc.

    • Ada

      Eu zic ca nu. De 84 de lei faceam tone de baloane.

Trackbacks/Pingbacks

  1. O dimineaţă cu baloane de săpun | Idei pentru mămici şi copii - […] a scris aici ce-ar fi făcut ea diferit şi sunt de acord cu ea. Puteau fi făcute multe lucruri…
Privacy Policy