Astăzi cu ce să vă mai încânt?

29 Jan 2013 by

Poftiţi, poftiţi, intraţi. Ştiu, afară e foarte frig şi la noi e lumină aurie şi miroase a ceai şi a portocale. Aţi văzut copacii cu crengi de diamant? Aşa mi-a spus Irina, că-n dimineaţa asta copacii au crengi de diamant, vezi, mami?

Un ceai? O cafea? Şi-un ceai, şi-o cafea, Olguţă dragă. De-aţi fi aici v-aş oferi şi-un macaron sau mai degrabă o pricomigdală. Crocantă, învelită în miere, cu gust aspru de zahăr amestecat cu nucă, migdale şi ceva cacao, mmmmm… numai bună şi la ceai şi la cafea.

Ce avem azi în meniu?

1. Un articol de Parenting:

 De ce (nu) şi cum (nu) iubim copiii vitregi. 

“Că-ți place sau nu, copilul vitreg e o realitate. Și nu trebuie să-l găsești minunat sau să mimezi dragoste de cum l-ai “primit”, trebuie doar să te porți corect și să-l respecți. Dragostea nu vine la comandă, ea se dezvoltă cu timpul. La început sunt, de regulă, percepuți ca un pain in the ass.”

2. O carte

Viaţa lui Pi

Eu încă o mai citesc în limba engleză, pentru că am descoperit că în original cărţile au savoarea lor. Acum o citesc pe telefon, din cauză de deces kindle, ce fi-va să reînvie la începutul lui martie, mulţam fain, DN, ştii tu. Yann martel are condei, are umor, are imaginaţie. E o carte nu despre un supravieţuitor ce rezistă într-o barcă împreună cu o hienă, o zebră, un şacal. E o carte despre creştinism, hinduism, islam care se întâlnesc toate la o răspântie foarte specială: sufletul unui copilandru. V-o recomand cu drag.

3. Un ceai

Ceai tonic cu ginseng de la Fares. Se găseşte la Mega Image, 2,5 lei cutia, minunat. Tonic, aşa cum îi spune şi numele.

4. Un filmUpside down

Universuri paralele, creme antigravitaţionale, iubiri interzise, urmăriri ca-n filme, rezolvare previzibilă, dar ok. De văzut cu un ceai în mână.

5. Un cântec

6. Un discount de 50 de lei pentru ultimele 3 locuri de vineri de la ora 16 la  Atelierul Micul Modelist (cursul costă în mod normal 200 de lei, dar dacă pronunţaţi cuvintele magice “în joacă”, preţul se dă de trei ori peste cap şi se face 150)

O zi bună!

 

5 Comments

 1. Io vreau o cafea si un biscuite, daca aveti, daca nu am eu niste covrigei prin geanta 🙂
  1. mai am de adaugat la ce s-a scris in articolul respectiv (multumim) ca, surprinzator, relatia copilul-parintele vitreg poate evolua in ceva super bun pentru ambii (si copil si parinte) tocmai pentru ca lipseste autoritatea absoluta cu care pare ca sunt investiti parintii naturali. Ca parinte vitreg nu poti flutura cartonasul cu “pentru ca asa am spus eu” (sau odiosul “eu te-am facut, eu te omor”), asa ca trebuie sa justifici, sa negociezi, sa asculti, sa explici, sa accepti. (cred ca o sa reiau ideea pe blog la mine ca se pare ca am mai multe de spus)
  2. true si despre alegeri (sau refuzul alegerii) (banuiesc ca stii de aplicatia kindle care se poate instala pe telefon, tableta, calculator. etc)
  3. super true

 2. Multumim de primire! Eu trec oricum pe aici, independent de lichid sau haleli, dar draguta surpriza azi, delicioase toate! 🙂
  “Crengi de diamant” … chiar frumos tare!

  Vad ca iar ai pus protectie la blog … era comod fara, pt noi(cel mai des, eu imi copiam comentariul, sa il am, in caz ca il pierd, sau ca da vreo eroare cand il expediez 🙂 ), dar inteleg motivele pt care trebuie. E mai sanatos asa, te scuteste de multi nervi presupun.
  A dat vre-un semn, nenea acela care fura poze?

  • Se jură că nu fură și iar se jură că a luat poza de pe net, nu de pe blog. Adică, mai pe limba mea, n-a furat de la noi, a furat de la altii…

   • :)))
    Si o mentionare a sursei ar fi facut sa-i cada mana, nu? 🙂
    Nu realizeaza ca astfel ar fi fost izbavit de toate pacatele (din domeniul acesta, evident). 🙂

Privacy Policy