Atenție, părinți!

3 Dec 2013 by

Stau și privesc lung la monitor. Deși nu s-ar zice, sunt în plin atac de panică. 

Pentru că am descoperit că pe youtube nu sunt doar muzici și filme, ci și copii de 8 ani care fac tutoriale de make-up. În cinci minute, un machiaj complet, să nu vă mai aud că nu aveți timp să vă aranjați, dacă un copil de 8 ani poate folosi anticearcăn, primer, pudră, blush, fard de ochi șamd în cinci minute, o femeie în toată firea sigur poate. 

Pentru că am văzut tot pe youtube niște vlog entries filmate de fete de 10 ani care mi-au făcut rău, fizic. Una anume, cu un dulap plin de machiaje, cum spune ea, machiaje Dior și Lancome și Mac și you name it… are  8000 de fani pe youtube și 6000 de fani pe FB. Din fericire pentru ea a descoperit că pe youtube i se pot întâmpla și lucruri rele.  Ca de exemplu, să nu-ți mai vorbească deloc prietenele de la grădiniță. Păi dacă nici prieteniile ALEA nu rezistă, în ce să mai crezi? 

Mai bine răspunzi în orb la tag de 25 de întrebări, nu se știe cui îi prind bine informațiile astea despre tine. Și dacă ai sub 10 ani, ce?

Am văzut o fetiță de vreo… ummm aaaa cât să aibă? 7 ani? care-și prezenta colecția de rujuri. 

Și una de vreo… 9 ani? care are geantă Prada. Ea sau mama ei sau cine știe, ce contează, nici nu contează…

Pentru că habar nu am avut că există TPU.ro  și dacă sunteți părinți e bine să știți și voi că există TPU.ro. Acolo fetele mititele întreabă cum se pot răzbuna pe băieții care le necăjesc. Dacă sunteți mame de băieți, poate le dați un sfat, că voi știți mai bine unde-i doare. 

Acești copii au părinți. Sigur, sigur nu-și cumpără singuri “machiaje” și genți de firmă și telefoane cu cameră video incorporată și internet. Sigur, sigur, cineva le plătește netul și fițele, sigur, sigur cineva ar trebui să supravegheze ce site-uri vizitează și ce scriu pe net acești copii despre ei înșiși. 

Sigur, sigur, copiii voștri nu-s pe acolo. Și dacă totuși sunt?

Mi-e frică. Laura, merci că mi-ai arătat. 

 

 

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

  1. Mi s-a facut rau fizic, asa cum zici si tu. A panica. Ma asteptam sa fie vorba de fete din SUA, nu stiu de ce. M-am socat, in calitate de mama de doua fete ce ma aflu…

  2. Ma tot uit si nu imi vine a crede. This is wrong in soooooo many ways…

  3. mi-e rau de la stomac. și eu mă așteptam să fie din America, nu știu de ce. this is wrong, wrong, wrong.

Privacy Policy