Atracții în Parcul Circului…

1 May 2011 by

… nu-s foarte multe. Vreo cinci cu totul, de când s-a scuturat magnolia. Au rămas, deci, broaștele țestoase care se soresc pe un buștean, un pescăruș cu ceva tulburări de personalitate care se crede rață și tot plutește pe oglinda lacului, patru rațe adevărate care mai și zboară din când în când, două gâște ce stau mai mult pe mal și eu cu Lia în wrap.

Lia în wrap e un magnet de zâmbete. De la mămici, care zâmbesc știm noi de ce, până la pensionare însoțite de nepoți, zâmbetul e automat. Cum dau cu ochii de scăfârlia copilei, cum încep să zâmbească și să-și dea coate cu însoțitorii.

“Ce-are tanti acolo? Ai văzut ce bebe mic? Vai, cum îl ține!” – e leitmotivul tuturor ieșirilor noastre în parc. Bănci întregi de babe (câte două bănci lipite, cu babele ghemuite unele în altele) zâmbesc și se vaită de plăcere. Vreo cinci rânduri de nepoți au pus mâna pe Lia ca pe Vasilică. Noroc că wrapul e roșu și o ferește de temutul deochi. Dacă o pun în căruț, n-am nici un succes, nu ne vede nimeni, suntem ca și invizibile. Dacă o scot în wrap, la fiecare 500 de metri se aude un “ce are tanti acolo”. Răspunsurile variază, funcție de vârsta interlocutorilor. Cel mai simpatic a fost un puști la vreo 7 ani, care a venit, a tras nițel de wrap într-o parte și a zis, zâmbind cu gura până la urechi: “un puiuuuuț”. Dar ieri ne-am petrecut cu o altă mamă ce-și ducea puiuțul în Manduca. Ah, cum am zâmbit și eu! Știu ce  te-așteaptă, era să-i zic, pregătește-te să zâmbești politicos, des.

– Voi ar trebui să vă semnalizați cu farurile, ca șoferii de Trabant când se întâlnesc în trafic, a zis soțul.

No bine, caut wrap cu faruri…

17 Comments

 1. Cristina

  hehehe, acum stiu ce ma asteapta cand o sa-l scot pe bebe la plimbare in wrapul cel rosu 🙂

 2. pe langa aceste frumoase comentarii, eu am mai auzit si din familia “vai saracul, plange ca il dor piciorusele” sau “ai grija ca se sufoca” asta cand puiul protesta doar ca nu primeste lapte in secunda in care s-a trezit 🙂

 3. Cristina

  Stiu la ce te referi…si pe mine m-a oprit pe strada o mamica cu un puiut in wrap, puiul meu fiind in Manduca: eram prima mamica pe care o vazuse purtandu-si puiul, la noi in zona, eu la fel…ne-am zambit si ne-am angajat intr-o discutie despre purtatul copiilor si nu numai…din pacate noi in parculetul de langa bloc, ea pe aleile din Politehnica unde-si purta puiul, am avut mai mult reactii negative& priviri dezaprobatoare referitor la modul cum am ales sa ne scoatem micutii la plimbare:(

 4. eh, nu e ceva grav, trebuie doar sa le iei in gluma, la fel ca celelalte sfaturi “pretioase” pe care ti le ofera neintrebate persoanele necunoscute.

  • 😀 inca nu s-a luat nimeni de mine pe motiv de caciulite sau prea putine straturi. Poate si pentru ca nu se vede decat fruntea Liei din wrap.

   • Cristina

    Ah, sunt o “nefericita”, de mine s-au luat si pe tema asta…vecinele in varsta de langa bloc mi-au zis asta iarna ca sigur o sa aiba probleme cu urechile la ce caciuli subtiri ii pun si pentru faptul ca in casa il tin fara caciula deloc!:)
    De obicei tac si merg mai departe, dar recunosc ca pe moment nu reusesc sa nu ma enervez un pic:(

 5. ce tare faza cu Trabantistii! dar cam asa e, suntem rare si parem ciudate. eu am sling, dar am incercat manduca/mei tai/wrap si acum urmeaza Marsupi Plus de la Adelle. La sling e evidenta diferenta: e purtare pe un umar. Greutatea copilului nu se distribuie in mod egal si prin urmare, nu vei putea sa il porti prea mult. E pt iesiri mai scurte sau prin casa, sa il pui pe sold si sa faci ceva treaba. La celelalte, greutatea se distribuie in mod egal si e mult mai usor si confortabil pt purtator (cat si pt purtat). Wrapul elastic, o data ce creste copilul, nu va mai fi asa folositor, vei simti cum se lasa din cauza greutatii. Aici apare in scena wrap-ul fix sau mei tai-ul. Pe cand manduca e “regina” pt ca are o centura (reglabila) la mijloc care va retine toata greutatea copilului si tu nu vei mai simti aproape nimic, oricate kg ar avea. copilul nu se va lipi de tine ca in wrap, dar e ideala pt drumuri lungi. e perfecta si pt munte, o poti pune si in spate etc.

 6. Anca

  Foarte frumos! Nu vreti sa luati cu voi in plimbarile voastre si cealalta a cincea atractie a parcului Circului? Adica pe mine si pe fiica mea, Diana, si ea plimbata in wrap pe aceleasi alei de vreo 4 luni incoace :). Tare ma mir ca nu ne-am intersectat pana acum, probabil avem ore diferite de stat pe afara. Mi-ar face mare placere sa mai cunosc o mamica “purtatoare” si sa impartim zambetele si comentariile. Oricum, statistica mea spune ca sunt mult mai multe zambete decat sprancene incruntate, ceea ce e de bine 🙂

 7. Laur

  Treaba asta cu sfaturile trecatorilor imi aduce aminte de o intrebare la Radio Erevan…

Privacy Policy