Aveți o carte pentru copiii de la Valea Plopului?

29 Mar 2012 by

În decembrie 2011, una dintre clădirile din incinta aşezământului de la Valea Screzii, cea în care se aflau cantina şi biblioteca, a fost mistuită de incendiu. Cei peste 200 de copii au ramas fără bucuria cărţilor, acesta fiind motivul pentru care Optimal Media şi portalul Literatură Copii au iniţiat acest proiect care se va finaliza exact de Ziua Copilului.
Parteneri în acest proiect sunt publicatia online Optimal Media, portalul Literatură Copii, Asociaţia Pro Vita –Valea Plopului, Biblioteca Metropolitană Bucuresti; edituri de carte pentru copii; casa de producţie Paradox Film; scriitori şi mai multe şcoli din Bucureşti şi judeţul Prahova.
Pană in acest moment şi-au afirmat dorinţa de a veni alături de noi Şcoala nr. 280 Bucureşti; Liceul Ion Barbu, Bucureşti; Grupul Şcolar Administrativ şi de Servicii Ploieşti; Grup Şcolar Agricol Bărcăneşti, Prahova. Lista este deschisă.
Calendarul este următorul:
-Luni, 2 aprilie, conferinţă de lansare a proiectului, la sediul Bibliotecii Metrolopitane Bucureşti
-Luna aprilie: campanie de promovare a proiectului, mailing, scrisori de intenţie, articole de presă, emisiuni radio — TV
-Lunile aprilie – mai: colectare de carte
-1 iunie 2012: finalizarea proiectului, încredinţarea cărţilor colectate copiilor de la Valea Plopului, conferinţă de presă, comunicarea rezultatelor.
Mai multe personalităţi ale vieţii publice şi-au manifestat dorinţa de a susţine proiectul noastru, încurajându-ne să donăm câteva cărţi din bibliotecile noastre pentru aceşti copii şi tineri care, dincolo de hrana zilnică, au nevoie şi de lumina binefacătoare a cărţii.

Spotul de campanie: scenariu şi regie Petre Crăciun, imagine Robert Cilincă, montaj Mădălin Cristescu, studio Paradox Film. Spotul a fost realizat cu participarea copiilor de la Valea Plopului, care au reuşit să ne transmită şi nouă emoţia şi sensibilitatea lor. Mulţumim domnului Tudor Gheorghe, care ne-a dat consimţământul utilizării uneia dintre cele mai profunde piese interpretate de marele artist — “Lumină lină”.

Donati o carte pentru acesti copii!

Detalii la telefon 0722344124 sau pe site-ul www.literaturacopii.ro

Related Posts

Share This

7 Comments

  1. Ada, pentru ce varste? Eu imi fac ordine in biblioteca si chiar voiam sa donez destul de multe carti, insa am in mare carti pt pre-adolescenti si adolescenti 🙁

  2. Multumim pentru postare. Cartile trebuie sa fie pentru copii de la clasele I-IV pana la liceu. La Valea Screzii sunt si copii mici, dar si elevi care fac naveta la liceu. Clasicii literaturii romane, basme, carti de colorat, carte de aventura, calatorii etc, cam ceea ce spun chiar ei in spotul realizat de mine. Daca va mai pot furniza alte informatii va rog sa ma sumati la 0722344124, inclusiv pentru amanunte legate de colectarea cartilor donate. Petre Craciun

  3. Isache-Popa Carmen

    Buna seara,
    Sunt profesoara la un Grup Scolar din Constanta si abia acum am vazut si eu solicitarea donatiilor de carte pentru copiii de la Valea Plopului.V-as ruga sa ma anuntati si pe mine daca mai aveti nevoie de carti pentru ca ma gandeam sa-i mobilizez si pe elevii mei sa adune ce pot.V-as ruga sa-mi dati detalii si despre modul in care acestea pot sa ajunga la ei.Multumesc.

Privacy Policy