Bal mascat

19 Jan 2011 by

De trei ori s-a răzgândit în privinţa rochiei pe care s-o poarte. Nu pe a lui Rose, ştia ea că mai e una în sacul cu rochiţe de prinţese de la grădi. Nici pe a lui Belle. E cam scurtă pentru o rochie de bal. Mai bine pe cea de zâna curcubeului, pe aia sigur n-o mai are nimeni.

Anul ăsta şi-a dorit musai să vină Belle la ziua ei. Poate şi pentru că tocmai a primit de Crăciun dvd-ul în limba română cu Frumoasa şi Bestia. Aşa că i-am făcut pofta ce-a poftit. Am plecat dis de dimineaţă de-acasă, cu tortul şi sacoşa cu dresul fin, rochia şi pantofii în portbagaj şi cu domnişoara prinţesă-animatoare în dreapta, care prinţesă  a avut parte pe drum de unul dintre acele dialoguri abracadabrante, de care doar Irina e în stare.

Când am ajuns, în sfârşit, la grădi, a fost întâmpinată cu urale. Zburau copiii pe scări ca Mig-urile în picaj, alergând spre dulăpioare, să aducă punguţele cu cadourile Irinei. Apoi Iuli a adus teancul de rochii de carnaval din care toate fetiţele au fost invitate să-şi aleagă una, dacă nu veniseră cu ea de-acasă.

Au intrat în sala de dans şi petrecerea a început. Cu baloane. Cu coadă la pictat pe faţă. Cu scaunele muzicale, frânghia, ştafeta cu balonul şi toate celelalte jocuri de salon, pe care copiii le joacă la petrecerile de grădi. Au alergat, au ţopăit, au dansat şi tot mai aveau energie.

A fost complicat de împărţit două pisici de marţipan la 20 de copii. Unii au primit doar un vârf de codiţă. Alţii, o ureche sau o lăbuţă. Am auzit că tortul a fost bun. Important e că Irina a zâmbit mult şi că noi am fost acolo, să zâmbim cu ea.

Serbările iernii s-au încheiat cu aniversarea ei. 2011 cel cu treburi poate să înceapă. Mâine îi depun dosarul de înscriere la şcoală.

Related Posts

Share This

9 Comments

 1. Si Belle cine a fost? Educatoarea sau o domnita tocmita special?

 2. ceska777

  Frumoasa aniversare. Eu inca astept pozele cu aniversarea gazei mele la gradi.
  Acasa a continuat balul?
  Mi se pare cumva ireal ca va merge la scoala…

  • Nu, gata cu balurile… o tinem tot intr-o petrecere cu musafiri de dinainte de Craciun incoace. Oricum pe drum spre casa casca de-i trosneau falcile.

 3. carmenbr

  La Multi Ani printesa Irina! Sa ai parte doar de curcubee si minuni in viata ta!

 4. La multi ani, Irina!

 5. mama lui andrei

  LA MULTI ANIIIIIIIIIIIIIII

 6. ana

  e mortala cu curcubeul pe fatza:)
  la multi ani, draguta Irina:)

 7. e radioasa 🙂
  La multi ani cu bucurie, Irina frumoasa!

Privacy Policy