Biblioteca Liei – noi apariții editoriale

4 Mar 2016 by

Am primit acum câteva zile, prin poștă, ultimele apariții editoriale de la Pandora M. V-am zis că suntem fani declarați încă de la Gaudeamusul de anul trecut, carti noi de la Pandora Mcând am achiziționat câteva exemplare din ce ieșise la ora aia pe piață, cu ajutorul prietenei Marie. Spre marea mea supărare, pe două dintre cărți le-a pierdut Poșta Română. Sau o fi fost aia Canadiană, nu mai contează, cert e că am rămas fără prima carte cu Elmer și fără una din seria cu Indeni pentru Irina. Am recuperat într-o mega comandă la Elefant, dată cu manta, grație prietenei Irina, care le-a preluat și le-a dus la poștă, pentru că onor Elefantul nu mai livrează în Canada* . Dar ce bucurie a fost când am primit mesaj de la editura Pandora M, în care eram anunțată că mi-au trimis – fără să le fi cerut eu asta – încă un rând de cărți proaspăt ieșite din tipar!

Ura, ura, ura, acum avem aproape toate cărțile din colecția Panda,  ne lipsește doar una, “Micul Rege Decembrie”, despre care nu știu ce să zic. Să revenim însă la cărțile cu Elefantul Elmer – pe care Lia îl iubește foarte tare. E prototipul copilului altfel, care crește într-un mediu deloc ostil (cum nu se prea întâmplă în realitate), printre prieteni ce-l acceptă așa cum e: colorat în toate culorile pământului. Nu doar că-l acceptă, chiar îl sărbătoresc. Foarte frumoasă serie, cu mult substrat despre percepții, tabu-uri și idei preconcepute.

ziua speciala a lui elmerUltima apariție, Ziua Specială a lui Elmer – e despre toți pentru unul și unul pentru toți. Aprobată de Lia, cu aplauze și zâmbete calde.

Pe Jack și pe pirații lui încă nu i-am deranjat, dar pe Mica prințesă care vrea o poveste înainte de culcare mi se pare că o cunosc de undeva. Mi-aduc aminte de o serie de desene animate la care se uita Irina când era mică. Se poate să mă înșel, am să verific, dar dacă aia e, sunt fericită.

Despre seria cu Cine a fost… – foarte faină pentru Irina, am doar câteva cuvinte de spus: are desene frumoase înăuntru și informații structurate ok, deși Irina a fost un pic contrariată de faptul că multe fraze încep cu “Probabil că”. Asta a confuzat-o pe Irina, a zis că oamenii ăștia care scriu așa cărți ar trebui să se documenteze mai bine, nu să vină cu presupuneri (!). Mndap, e a mea, credeți-mă, ușor nu îmi e. I-am explicat că e probabil (Ha!) ceva ce ține de traducere și am trecut mai departe. Am recomandat seria pentru copiii de 9-13 ani de la școala românească. O să vedem ce iese.

Așadar, mulțumesc editura Trei și Pandora M (Pandora M e puiul editurii Trei), mulțumesc Roxana. Cinste vouă pentru efortul de a trimite cărți sinistraților literar de peste ocean. De-ar face și alte edituri acest minim gest, ce bine ar fi. Eu nu știu decât două. Voi și Didactica…

Mamelor din lumea întreagă, luați-l pe Elmer acasă, e drăguț și colorat și special.

Vă ținem la curent cu ce mai citim. O așteptăm și pe Rosie, una din prietenele lui Elmer, iese din tipar săptămâna ce vine. I-haaa!

 

*dacă nu aș fi o doamnă, aș striga un “huo, Elefantul”! Dar sunt o doamnă.

5 Comments

 1. Daniela

  Astept cu sufletul la gura fiecare postare pe blog, iar postarile despre cartile din biblioteca ma ajuta foarte mult sa cumpar carti pentru cel mic de 3 ani si 4 luni. De data aceasta “v-am luat-o inainte”. Am cumparat cartile prezentate azi joi de la librarie- am fost cu el int-o librarie ca sa stie de unde se cumpara cartile.
  Sunt foarte frumoase:)
  De obicei le iau online:)

  • Ada

   Daniela, Multumesc frumos 🙂
   Ce ati mai cumparat?

 2. Daniela

  Am mai cumparat Harold si creionul mov , Madlen de Ed. Arthur, mai avem 4 carti scrise de Paul Stewart si Chris Ridell de la Ed. Trei-bulgaras de primavara, Cadou de ziua ta, ce-ti aduci aminte si Dorinta iepurasului. Colectia cu Pixi a avut mare succes.
  Mai avem cateva carti interesante de la Editura Creanga Fermecata- pana acum i-am citit Povestea padurii de Ileana Vasilescu si i-a placut.

 3. Maria

  Vad ca Elefantul e lipsit de solidaritatea de specie si il boicoteaza grav si sustinut pe Elmer 🙂 :-).
  Eu am comandat saptamana trecuta 3 titluri cu Elmer si am primit aceeasi carte (cea cu monstrul) in 3 exemplare! Am mai patit anul trecut ceva similar cu printesa Matilda, am comandat cele 4 carti din serie si mi-au venit 4 exemplare din Matilda si copacul fermecat.

Privacy Policy