Biblioteca părinților: Poți să nu fii o mamă perfectă.

28 Aug 2011 by

Am descoperit această carte la puțin timp după ce am născut-o pe Irina și mi-a prins tare bine. Din păcate, la editură stocul este epuizat și exemplarul meu a fost împrumutat cuiva, nu mai știu cui. Dar este o carte perfectă pentru mămicile aflate la primul copil. O doză de umor este exact ce ne trebuie din când în când, în special când ne ajunge oboseala.
De ce mi-a plăcut? Autoarea, Libby Purves, este jurnalistă, ca și mine. Lucrează la radio, ca și mine. Iubește radioul. Ca și mine. Face parte din familia BBC – la care am aspirat și eu mereu. Vorbește cu plăcere despre ce face. Am găsit aici un interviu de 25 de minute (știu, e uriaș, dar cine iubește jurnalismul și radioul, sigur va găsi 25 de minute ca să-l urmărească).

Revenind la carte: Libby Purves are un simț al umorului sec și îndreptat spre autoironie, combinația perfectă după părerea mea. Cartea ei m-a ajutat să nu mă mai simt vinovată de tot ce mă apăsa pe umeri. Să râd cu mine și de mine, cu ai mei și de ai mei. Să nu mă mai iau ATÂT de în serios. Să nu mă mai simt îngrozitor că m-am întors atât de repede la serviciu. Să înțeleg de ce pot să-mi iubesc deopotrivă copilul și meseria. După ce am trecut de bariera celor trei ani, am descoperit cealaltă carte minunată scrisă de ea: Poți să nu crești un copil perfect. Ei bine, eu am reușit. Să nu fiu o mamă perfectă. Să nu cresc un copil perfect. Asta și datorită rândurilor scrise de Libby Purves.

 

Vi le recomand, dacă nu le-ați citit, vă vor face bine.

Related Posts

Share This

5 Comments

  1. A doua am citit-o, e incurajatoare si iti da deoparte “frici”. O sa incerc sa o gasesc si pe prima aici, e tradusa si in suedeza.

  2. cartea e f buna daca ai deja niste convingeri indreptate spre binele copilului si nu al tau personal. Mici exemple: Adica daca esti oricum hotarata sa il tii la san cat ii trebuie sau sa dormi cu el cand nu se linisteste altfel etc etc etc.
    daca esti un parinte mai strict care crede ca bb are locu lui si nu tre sa interfereze prea tare cu rutina vietii tale nu mai e asa ok, parerea mea. Eu am citit=o la bb 2 si a fost f haioasa. Dar eu pusesem si la Sofia nevoile bebelusului in prim plan.
    As recomnada-o asadar cu un pic de prudenta.

    • Sunt mai multe feluri de a creste copiii, Degetica. Unii sunt mai detasati. Ca la orice teorie despre cum ne crestem copiii, totul trebuie luat cu un pic de sare. Adica se citeste si se adapteaza. Nu?

  3. Mi-am adus aminte că am citit cărţile când eram gravidă şi că au fost tare relaxante pentru că şi eu sunt fan al combinaţiei inegalabile de umor britanic şi sobrietate. Printre multele sfaturi pertinente (din punctul meu de vedere!) îmi aduc aminte de “trucul” scoaterii unor jucării puse la păstrare când era prinsă de un telefon “de serviciu” tocmai pentru a ţine ocupaţi copiii.

  4. Am citit si eu prima carte, tot de la Nemira, dar o editie mai veche cu alta coperta. Cred ca o mai am, daca o vrei pentru colectie 🙂 Mi s-a parut si mie tare haioasa, cred ca e o carte care trebuie citita de orice mamica, macar de amuzament.

Privacy Policy