Bistro Jariștea – “The Place” pentru familii cu copii mici spre mari

28 Feb 2013 by

Ah, ne-am tot plâns că nu există pe lume un loc unde să stai și tu ca omul, să mănânci ceva bun, să bei o gură de vin și să nu te chirăie copchiii tăi sau ai altora. Că nu te poți duce cu copilul la resto, că se fumează și cei făr-de-copii se uită urât la tine dacă domnișorul Goe dă cu berețica de pământ. Că te fugărește șeful de sală dacă plodul trage fața de masă și varsă halba tăticului pe parchet.

Noa. Gata cu văicăreala. S-a rezolvat.

În buricul târgului funcționează de ceva vreme Bistro Jariștea. E pe lângă fosta ambasadă a Canadei, pentru cei mai trecuți prin viață, cam pe vis-a-vis de Muzeul Literaturii pentru cei ce au terminat liceul după 2005, pe strada Henri Coandă, în caz că aveți GPS.

Patronul acestui resto, doamnelor și domnilor, are 3 (trei) copii mici, mi s-a spus. Așa că pricepe exact nevoile părinților. A amenajat, deci, în mansarda de la Bistro Jariștea trei camere de joacă, pentru toate vârstele. Cel mai tânăr participant la inaugurarea din seara asta avea un an și patru luni, după socotelile noastre n-a fost nici unul mai fraged. Și ce s-a mai distrat… și cu peștii, și cu mașinuțele și cu toate chestiile cu butoane și lumini și cu lego și cu mingiuțele și cu … și cu … Nu, cel mai tare s-a distrat cu Lia, vă spun eu. Voia s-o pupe și dânsa nu stătea și toată mirarea lumii era în ochii lui, ceva de genul “mami, dar de ce nu stă, de ce fuge?” și ea fugea și el după ea și tot așa… până au dat de un pian cu ceva beculețe și au uitat de fugit și de pupat.

Despre Irina nu am ce să vă povestesc. Era ocupată. Ba pe saltea, ba pe peretele de escaladă, ba pe nu știu ce bilă atârnată de tavan, n-am știut că există preț de două ore și jumătate cât am stat acolo.

Da. Am fost în oraș, la restaurant, cu doi copii, de la 18 la 20.30 și

N-au venit nici pompierii, nici salvarea, copiii s-au distrat de minune, noi am apucat să stăm de vorbă cu cineva (WOW) mai bine de 30 de minute, am și mâncat chestii bune de tot, au mâncat și copiii din aceleași chestii, oamenii au fost foarte drăguți, foarte politicoși. Am vrut apă au adus apă, am cerut ceai, au adus ceai, era fierbinte, l-au pus mai încolo pe o masă unde nu era un pericol pentru copii, am zis ia berea de-acolo că o trage ăsta micu pe jos, au luat berea, am cerut dulce au adus dulce.

Chapeau. E frumos la voi.

Mai mergem.

Merci Gabi Urda, să ne mai chemi.

 

Related Posts

Share This

5 Comments

 1. Uaa, s-a indragosit Luca de Lia? 😀 :))) ce draguuuut!

 2. Iris

  Minunat, de cand cautam un astfel de restaurant! E cineva care supravegheaza copiii in timp ce parintii stau la masa?

  • Da. Uite inca niste detalii:
   – locul de joaca este gratuit daca se mananca si se bea in restaurant
   – exista un meniu pentru copii
   – locul de joaca va avea si un corespondent afara pe timpul verii
   – d-na supraveghetoare si dl cu escalada pot sta cu copiii daca acestia sunt in numar mai mare (zi de nastere, serbare etc.)
   – atunci cand faceti rezervare pentru zi de nastere se poate preciza nr de copii, pentru a rezerva masa de langa locul de joaca, pe dna supraveghetoare si alpinistul

 3. Iris

  Multumesc pentru detalii, Ada!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Idei pentru bărbaţi: 8 martie e un moment bun | In joaca - [...] minunată, podul e plin de jucării, personalul e foarte prietenos cu copiii, este, cum spuneam nu demult The Place…
Privacy Policy