Bookfest-ul nostru

31 May 2012 by

Când am plecat de-acasă știam doar vag că POATE voi ajunge la bookfest, unde mă aștepta Diana de la Editura Gama, să-mi înmâneze noile apariții despre care veți citi pe blog curând. Dar am ajuns și nu oricum, ci între două Irine. Irina mare și Irina mică.

Irina mică a primit un balon, înainte de a intra în primul pavilion. La două minute după ce l-a primit, balonul ei a zburat și nu oriunde, ci drept în brațele Alteței Sale Principesa Margareta, care tocmai cobora dintr-un BMW negru. Doar în România prințesele umblă fără gardă, Irina n-a vrut să mă creadă că aceea e o Prințesă adevărată. De ce nu îngenunchează nimeni, m-a tot întrebat, în fața prințeselor se îngenunchează. Așa e, Irina, dar asta e o prințesă specială. Am fost foarte impresionată de distincția și delicatețea Prințesei, care a participat la lansarea unei biografii (judecând după coperta cărții), lansare pe  lângă care am trecut puțin în grabă.

Ne-am oprit la standul Aramis, am salutat-o pe Firicel, am mângâiat cu privirea toate cărțile mele dragi, scrise sau citite și ne-am dus la Gama, unde am găsit multe minuni. Trei rafturi am iubit la prima vedere. Raftul meu de la Aramis (pe care nu știu de ce nu l-am fotografiat, ce-o fi fost în mintea mea?), raftul pentru 5-7 ani de la Gama și raftul cu primele cărți ale Irinei de la editura Prutul. Minunate cărți! Și Irina s-a bucurat să le vadă.

Pe drumul nostru printre cărți am dat de Prietena Mea, pe care n-o mai văzusem de la nuntă, de pavilionul Franței, care este chiar “something else” și de Irina Sârbu, care cânta Champs Elysees. Nici nu m-am mirat că am văzut-o acolo pe Irina Sârbu, era oarecum de la sine înțeles să fie și ea în peisajul acela.

Ultima oprire: la standul Editurii Casei Radio, unde am găsit seria “noapte bună copii”. Și cum Irina e îndrăgostită de teatrul radiofonic, a fost poate cea mai mare bucurie dintre toate că i-am cumpărat și cărțile din seria învăț să citesc de la Gama, pe care și le-a dorit tare, dar și Pasărea Albastră, pe care azi am ascultat-o cu toții, în sufragerie. A fost o zi superbă, Bookfest îmi place mai mult decât Gaudeamus!

Dragele mele Diana, Alina și Gilda, vă mulțumesc mult pentru bucuria pe care ne-ați făcut-o azi.

PS: Diana, să știi că Irina a citit TOATĂ cartea cu Crăiasa Zăpezii. Genială seria asta de povești cu desene intercalate între cuvinte.

2 Comments

  1. adriana

    Buna Ada! Sunt dependenta de blogul tau, in loc de tigara, la cafea! Pana acum mi s-a parut ca primesti suficiente laude ca sa nu mai intervin si eu. Dar acum am nevoie de niste recomandari de la tine, mai ales ca esti cu un pas inaintea mea! Am un bebelus de 9 luni si vreau sa-i cumpar carti de la Bookfest. Daca ma duc fara listuta voi cumpara mai mult decat este cazul si probabil nu neaparat potrivit varstei. Nu vreau neaparat carti de plastic sau din panza (de care avem si le rontaim de zor!), ma intereseaza textul ce trebuie citit piticului. Deci, poti sa imi recomanzi ceva?

    • Buna, Adriana, da, mergi la editura Prutul! Au acolo cartile mari decupate, care sunt si in galeria mea, alea sunt cele mai potrivite, si mai au si unele mititele cu poezii foarte frumoase la care am poftit si eu pentru Lia. Ai ce cumpara! Nu stiu sa-ţi dau titluri anume, dar acelea sunt clar de luat acasa.

Privacy Policy