Bucurii simple, la tub și Youtube!

3 May 2011 by

Acum un an sau mai bine… acum mai bine de un an, prietena mea, Luminița, a trecut în vizită scurtă și mi-a adus cadou un tub mic de cremă. Mic. Mostră. O cremă de mâini. Știți ce importantă e o cremă bună de mâini pentru cineva care le folosește excesiv – în sensul că-și chinuie degetele scriind rapid ore în șir? E priceless! Sau poate e doar un fix de-al meu. Am încercat multe. Trebuie să fie parfumate – dar nu foarte, suficient de hidratante – dar nu foarte și – lucrul cel mai important – să intre rapid în piele. Puține creme de mâini care să corespundă acestor criterii am găsit în mulți ani de viață.

Tubul mic de la Luminița avea toate calitățile enumerate mai sus și un defect major. Era mic. Așa că l-am legumit, cum se spune, am folosit crema din el rar și cu un pic de religiozitate, așa. Ca și cum ar fi fost mir adus din Țara Sfântă, de exemplu. Până la urmă, zilele trecute inevitabilul s-a produs, crema s-a terminat, tubul a oftat a gol și am rămas cu mâinile uscate, fix când găsisem 10 minute pentru mine.  Am început să-i caut un înlocuitor geamăn. Și-n buna tradiție a relației mele cu cosmeticele, am aflat că această cremă nu se comercializează în România. Nu se găsește. Punct. Nu există.Așa că m-am dus la sursă. Luminița, i-am zis, ții minte crema aia de mâini pe care mi-ai adus-o acum mult timp? Aș vrea un tub maaare, că tubul mic s-a terminat. Luminița mi-a confirmat cele mai mari temeri. Mostra o avea de la o colegă. Care o avea de la soț. Care era distribuitor. Care nu mai lucrează pentru firma cu pricina. Și nu, nu se (mai) importă. Și nu, soțul colegei nu e dispus să se reangajeze la firma cu pricina ca să-mi mai aducă mie un tub de cremă, fie el și mic.

Jale mare pe Aleea Circului, am trăznit și-am bufnit intens, inclusiv în fereastra ei de messenger. Am lăcrimat privind la giftset-urile de pe site-ul producătorilor și-am plâns și la soț, dar situația părea disperată. Când… Luminița îmi zice stai, că mai are colega un tub acasă.

Și-a răsărit soarele. Deja mă  gândeam cu drag la tubul mic, pe care o să-l țin în geanta mea – nici ea prea mare. Și azi a venit tubul. Care nu e mic! E Mare! Am un tub mare din crema minunată pentru mâini, crema grozavă care nu se comercializează în România și nici nu poate fi comandată la bucată pe site-ul producătorilor.Țopăiam pe scări de bucurie, pentru că pipăisem plicul adus de curier și nu-mi venea să cred că e adevărat ce se simțea la pipăit.

Acum scriu despre tubul cel mare de cremă de mâini pentru că o persoană care nu mă cunoaște mi-a făcut o bucurie și nu așteaptă nimic în schimb, așa că tot ce pot să fac e să spun:

Merci, Monica. Merci, Luminița!

Uite, dau la schimb o melodioară, culeasă de pe un blog pe care-l citesc:

Cam așa cântam și eu, cu Tubul Mare în mână.

Related Posts

Tags

Share This

11 Comments

 1. http://bit.ly/jE0H1a

  Se gaseste pe ebay.co.uk, sper ca merge linkul de mai sus..

 2. cristina

  eu m-am indragostit de crema de la Weleda cu catina

 3. orianna

  am vazut ieri intr-un magazin naturist ceva care semana foarte bine cu asta. Am sa intru azi pe acolo sa vad daca e acelasi lucru sau nu si dau de stire. Era o vanzatoare care le facea reclama cu foc, ca-s noi, ca-s pe baza de masline, si-s asa si pe dincolo.

   • orianna

    Am fost dar nu era crema de care ziceai. Tot masline, tot laudata dar nu e cea care-ti trebuie tie. Imi pare rau

 4. Natalia

  Azi e cumva aniversarea Liei de o luna? La mai multe lunisoare, sa fie sanatoasa si voioasa!

 5. O crema buna de piele face incredibil de mult. Daca nu e prea mult as intreba cum pot sa pun mana pe crema asta? Multumesc si Hristos a inviat!

 6. Sammy

  E veche discutia si poate intre timp s-au gasit alte 100 de creme bune, dar voiam sa va spun ca dupa ce am incercat creme din toata lumea (din Romania, din Vest -atat Europa cat si America-, din Orientul Mijlociu si India) singura crema pe care o pot numi perfecta s-a dovedit Ahava Hand Cream, crema de maini cu minerale de la marea moarta. Nu stiu daca se gaseste in Romania, dar merita cu brio comandata de pe internet. Sunt tuburi medii si mari, un design de alb cu vernil si scrie mare cu litere aramii AHAVA. 🙂

Privacy Policy