Bursa de Fericire

9 Dec 2013 by

Bursa de Fericire este o platformă on-line de strângere de fonduri pentru dotarea secţiilor de oncologie din spitalele româneşti. Este o iniţiativă a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, cu sprijinul Ogilvy&Mather.  În cadrul „Bursei de Fericire” oricine poate investi în dotarea secţiilor de oncologie din România, ceea ce va permite tuturor să se implice direct în schimbarea modului în care sunt trataţi pacienţii care suferă de această boală, din punct de vedere medical.

Ceea ce diferenţiază acestă platformă de toate celelalte este transparenţa totală, faptul că donatorii vor vedea concret traseul banilor. Încă de la început, pe bursadefericire.ro vezi cât donezi, stadiile proiectului, şi finalitatea sa, care constă în vieţi salvate. Absolut totul se face transparent, fiecare donator putând să vadă concret unde au ajuns banii donaţi. 

Calitatea de acţionar este accesibilă atât persoanelor fizice, cât şi juridice care doresc să investească în proiectele dedicate centrelor oncologice din ţară, prin achizitia de acţiuni cu preţ fix, disponibile în permanenţă online pe portalul bursadefericire.ro. În cazul companiilor, acestea pot să redirecţioneze până la 20% din impozitul pe profit pe care îl datorează statului, către „Bursa de Fericire”. Echivalentul în bani al acestor acţiuni este mai departe investit în echipament medical şi în acest fel creşte şansa de viaţă a bolnavilor.

Ideea acestui proiect a pornit de la studiile care arată că oamenii sunt mai fericiţi atunci când reuşesc să îi facă pe alţii fericiti.

Rapoarte internaţionale plasează România pe un loc codaş la capitolul fericire, dar fruntaş în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer. „Bursa de Fericire” este o modalitate prin care aceste statistici ar putea fi inversate.

 

Related Posts

Share This

Privacy Policy