Caiet de vacanță: Predeluț, între munți

16 Aug 2012 by

Scriu din foișor. E puțin înorat, dar aerul e tare și curat. O aud pe Irina jucându-se undeva, la vreo treizeci de metri mai încolo cu un băiețel mai mic decât dânsa, dar mai priceput la șah. Și-au petrecut dimineața aranjând cărțile din colecția cu pești, campania la supermarketul din Bran e în plină desfășurare. Acum că au schimbat dublurile (și le-a luat vreo câteva ore bune) se pot juca și de-a altceva. De-a angry birds. Da, există, păsăroii supărați pot fi acum cumpărați și aruncați pe bune de la unul la altul.

Lia doarme. Nu are niște zile tocmai bune, ferească Sfântul să fie mai mult de 10 centimetri distanță în linie dreaptă între noi două. Am liber doar când doarme sau când se plictisește să mă plimbe prin curtea uriașă. Dar nici atunci să nu dispar.

Nimic nou. Am mai trecut podul acesta și cu Irina, în prima ei vacanță la bunicii din Anglia. Acum n-am mai luat avionul, deși ne-ar fi plăcut. Am mers însă în Raiul dintre Bucegi și Piatra Craiului, unde e liniște și frumos. Știam că așa va fi, l-am avertizat chiar și pe Laur.

– Și atunci, de ce mai plecăm? Ce rost are?

– Are. Măcar aerul pe care-l respiră să nu mai frigă.

Programul nu e lejer deloc. Dar nu mă plâng, sunt fericită că nu ne mai coacem în București, că suntem într-o căldare cu un cer albastru plin de stele și sateliți ce trec la ore fixe, așa de curat că se vede până și Calea Lactee, și chiar dacă, așa cum toate mamele de toddleri fac în vacanțe, gătesc zilnic și spăl rufișoare, adun jucării de pe jos și strâng firimituri de grisine din mochetă cu colțuri de prosop ud, mi-e bine.

Mai fac și altfel de treburi, să știți. Peste doar câteva ore avem întâlnire cu câțiva copii și mămicile lor, în Brașov. la Ceai et Caetera, pe strada Latină din Schei. Laur testează de câteva ore bune un nou program de securitate pe internet și va face fișa tehnică a produsului pentru doamnele mame, ca să știm daca e bun sau nu, dacă e util sau nu, dacă ne trebuie sau nu.Mai avem câteva articole programate, în caz că ne trădează stickul de net, deci veți mai avea ce citi pe aici.

Zile răcoroase vă dorim tuturor!

Predeluț out!

 

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. Ma bucur ca aveti parte de liniste si de aer curat!

Privacy Policy