Calendar de advent: 17 decembrie – Gânduri bune

17 Dec 2009 by

Când am fost întrebată dacă vreau să mă implic în campania Romtelecom “Gânduri bune”, am spus da. Fără să clipesc. Nu trebuie decât să le povestesc prietenilor mei despre această campanie, aşa că asta fac acum. Să vedeţi ce s-a întâmplat.

300 de copii care trăiesc în orfelinate şi în centre de plasament au fost alaltăieri duşi la teatru. Au văzut “Sămânţa vrăjită”, un spectacol pus în scenă pentru ei special de Teatrul Ion Creangă. Prezent la întâlnire a fost şi Moş Crăciun. Nu e prima oară când cei de la Romtelecom fac astfel de gesturi, anul trecut au avut o altă campanie numită “La Romtelecom e Crăciunul Copiilor”. Acum, după spectacol, se strâng gânduri bune ce le vor fi transmise acestor copii. Am stat mult să mă gândesc, ce îi poţi spune unui copil al nimănui fără să-i rupi sufletul, fără să îi laşi vreun gust amar, fără să-l răneşti în nici un fel. Cum îi poţi lumina sărbătorile? Cum îi poţi da puţină speranţă, cum îl poţi încuraja?

Dacă aş fi în faţa unui copil de vârsta Irinei ce i-aş spune?

L-aş încuraja să creadă în îngeri. I-aş spune că toţi, dar absolut toţi copiii au un paznic înaripat, undeva printre nori pufoşi, un paznic care îi veghează fiecare pas şi care nu-l va lăsa să se rătăcească. I-aş spune că trebuie să creadă în minuni, pentru că dacă lăsăm minunile în viaţa noastră se cheamă că trăim o viaţă minunată. I-aş spune că greutăţile ne sunt date în viaţă ca să ne întărească şi că poate să se ridice singur chiar şi atunci când cade şi multe braţe se întind să-l ia de pe jos. I-aş spune că nu toţi oamenii ne sunt prieteni, dar nici nu trebuie să creadă că toată lumea e împotriva lui. I-aş spune că el, copilul, când va creşte, va putea să îndrepte greşelile celor ce lui i-au greşit, negreşindu-le copiilor lui atunci când îi va avea. Şi l-aş ruga să ierte lipsa de rădăcină a celor ce n-au putut să-l crească.

I-aş dărui un cântec, pe care să-l ţină minte. Vi-l dau şi vouă, cu speranţa că veţi găsi un gând bun şi pentru ei.

http://www.youtube.com/watch?v=rG4XiqvDX9Y

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. livonia

  ada esti minunata

 2. andreea

  buna! nici nu stiu cum sa incep, nici nu stiu cum sa ma prezint, dar poate iti mai aduci aminte de mine,sunt Andreea, de la Topoloveni, nepoata familiei Barbu de la tara sau poate iti amintesti de mine ca fiind fina ta, doar iti port numele.ma bucur ca am reusit sa aflu cate ceva despre tine, nasa(sica) mi-a spus ca esti jurnalista,am urmat aceeasi cariera ca si tine.mi-ar placea sa te reved, mai ales,ca, acum ai si o fetita.va doresc multa sanatate acum in preajma sarbatorile si toate bucuriile la voi sa vina.

  • Buna, Andreea! Ma bucur ca mi-ai scris. Nu stiam ca te-ai facut jurnalista. Trimite-mi un numar de telefon pe email, te rog, si te sun eu.

 3. livonia

  intrebare poate ca suna aiurea dar eu tot o pun
  Editura aramis face livrari si peste ocean ? ca eu am tot incercat si nu reusesc sa dau de un raspuns

Privacy Policy