Calendar de Advent: 2 decembrie 2011 – Scrisorile pentru Moș Crăciun

2 Dec 2011 by

Credeați că am uitat? N-am uitat! Doar am început cu o zi mai târziu, ce să facem, se mai întâmplă… Ieri am avut de povestit despre talente în devenire.  Am primit acordul Mariei să vă arăt  dialogul ei cu Ștefănuț.

“Ştefan are 3 ani, de la postarea ta nu am reuşit să ajung la el aşa că am doar ce am reuşit să vorbesc cu el prin telefon.

– Ştefănuţ eu îi scriu lui Moş Crăciun pentru tine şi..

– Să-i spui să-mi trimită o maşină decapotabilă de la Clauflan la care să se deschidă geamurile şi…

– Trebuie să-i scriu o faptă bună şi una rea!

– Nu-i scrii niciuna rea că-mi aduce un băţ! Îi zici că am ascultat-o pe doamna şi că am ascultat-o pe doamna !

– Las că-i scriu de trenuleţ..

– Mama, nu mai vreau să vorbesc cu Maria!

Deja am abuzat, dar scriu repede povestea trenuleţului, nu atât să-l pârâsc pe Stefan, cât pe mine nevrotica. L-am avut la mine câteva zile, eu nu am copii şi pe el îl ador, îl văd o dată pe lună şi atunci era ziua lui. Am gândit să-i pregătesc din pastă de zahăr un trenuleţ când avea să doarmă de prânz. Taman în ziua aia n-o vrut! Am lucrat cu el lângă mine 4 ceasuri două vagoane (unul galben, unul albastru) şi locomotiva (mov). După aste 4 ceasuri cu vagoanele puse la uscat şi cu locomotiva aproape gata am dispărut 5 secunde la baie . Când m-am întors Ştefan o rupsese toată “nu-mi place culoarea, Maria!”. Alt impuls n-am avut decât să arunc totul la coş şi nu m-am mai putut să o iau de la capăt.

Şi nici măcar mie nu-mi plăcea locomotiva!

– Ştefan, te mai duci la Bacău ?

– Nu mă mai ia Maria!

Deşi eu nu i-am spus asta!”

Mie mi-a plăcut! Sper să vă amuze și pe voi. Și, pentru că sunt într-o dispoziție generoasă (mă așteaptă două pungi uriașe cu dulciuri sindicale la birou) extind și eu termenul de trimitere a scrisorilor până mâine la ora 24.00. Să nu ziceți că secretara Moșului e urâcioasă.

2 Comments

  1. Andreea

    Daaaa? Multumiiiim!

    🙂 Dragut Stefanut! Al nostru inca isi roade unghiile! 🙁

Privacy Policy